Preparare Crema 1 – Crema de vanilie.
Laptele (300 ml) se fierbe la foc mic.
Amestecam ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba, se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min).
Se ia cartita de pe foc , se adauga extractul de vanilie, ciocolata alba, praful de sare si amestecam.
Crema de vanilie (calduta) se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca complet.
Preparare Crema 2
Smantana pentru frisca se amesteca cu 1/2 din cantitatea de zahar pudra.
Mixam pana obtinem o compozitie ferma.
Punem crema mascarpone intr-un bol, adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat.
Mixam compozitia pentru 1 minut.
Asamblare crema
Mixam crema de vanilie cu frisca si compozitia de mascarpone.
Vom obtine o crema fina si aromata.
Crema cu mascarpone pentru prajituri si tort.