full screen background image

Crema cu mascarpone

Crema cu mascarpone este componenta ideala pentru prajituri si tort. Fina si aromata, Crema cu mascarpone confera deserturilor bunatate maxima. Testeaza reteta Crema cu mascarpone!

Crema cu mascarpone

Timp preparare:

40 minute

Portii:

1

Ingrediente:

Crema 1 - 400 ml lapte, 50 gr amidon, 2 oua, 1 praf de sare, 80 gr zahar, 100 gr ciocolata alba, extract de vanilie.Crema 2 - 250 gr mascarpone, 70 gr zahar pudra,  zahar vanilat, 250 ml smantana pentru frisca.

Instructiuni preparare

Preparare Crema 1 –  Crema de vanilie.

Laptele (300 ml) se fierbe la foc mic.
Amestecam ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba,  se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min).
Se ia cartita de pe foc , se adauga extractul de vanilie, ciocolata alba, praful de sare si amestecam.

Crema de vanilie (calduta) se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca complet.



 

Preparare Crema 2

Smantana pentru frisca se amesteca cu 1/2 din cantitatea de zahar  pudra.

Mixam pana obtinem o compozitie ferma.

Punem crema mascarpone intr-un bol, adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat.

Mixam compozitia pentru 1 minut.

Asamblare crema

Mixam crema de vanilie cu frisca si compozitia de mascarpone.

Vom obtine o crema fina si aromata.

Crema cu mascarpone pentru prajituri si tort.

5/5 - (52 votes)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress