Prajitura cu nuca si ciocolata reteta. Prajitura cu nuca si ciocolata retete. Prajitura cu nuca si ciocolata
Preparare blat cu nuca
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana se dizolva complet.
Adaugam galbenusurile mixate cu lapte peste albusuri si amestecam.
Adaugam nuca amestecata cu faina si praful de copt.
Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul pentru 15 minute/180C.
Preparare blat cu cacao
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana se dizolva complet.
Adaugam galbenusurile mixate cu lapte peste albusuri si amestecam.
Adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul pentru 15 minute/180C.
Preparare Crema
Punem intr-un vas: oul, 100 ml lapte, zaharul, amidonul si praful de sare.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Punem restul de lapte la fiert, intr-o craticioara.
La primul clocot adaugam compozitia de mai sus si amestecam bine.
Fierbem compozitia pentru 1 minut, amestecand periodic.
Adaugam zaharul vanilat si amestecam.
Lasam compozitia sa se raceasca complet.
Adaugam untul taiat cubulete si mixam pana la omogenizare.
Asamblare prajitura
Asezam pe o tava (tapetata cu folie alimentara sau hartie de copt) blatul cu cacao.
Adaugam crema si o intindem uniform.
Peste crema adaugam blatul cu nuca si presam usor.
Punem pentru 30 minute , peste prajitura, un blat de bucatarie ( greutate maxima de 1 kg).
Punem intr-un vas, pe baie de abur, ciocolata si smantana pentru frisca.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Lasam glazura sa se racoreasca cateva momente si o intindem pe suprafata prajiturii.
Decoram prajitura cu nuca maruntita.
Punem la rece pentru minim 2 ore.
Indepartam marginile prajiturii si o portionam in 24 bucati.
O pastram la rece pana in momentul servirii.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta: Prajitura Alba ca Zapada