Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata este o delicatesa bogata in arome si texturi. Combinatia dintre gustul intens de nuca si ciocolata creeaza o experienta delicioasa pentru iubitorii de prajituri.Prajitura cu nuca si ciocolata este un desert savuros, perfect pentru momentele in care doriti sa va rasfatati cu ceva dulce. Bucurati-va de aroma si textura irezistibila a acestei prajituri delicioase!
Prajitura cu nuca si ciocolata
Ingrediente:

Blat nuca- 4 oua, 2 linguri lapte, 100 gr zahar , 60 gr faina, 70 gr nuca macinata, 4 gr praf de copt, 1 praf de sare.

Blat cacao- 4 oua, 2 linguri lapte, 100 gr zahar , 100 gr faina, 20 gr cacao, 4 gr praf de copt, 1 praf de sare.

Crema - 1 ou, 250 ml lapte, 70 gr zahar, 25 gr amidon, 70 gr unt -85% grasime, 10 gr zahar vanilat, 1 praf de sare.

Glazura - 70 ml smantana pentru frisca, 70 gr ciocolata (50% cacao).

Decor- 40 gr nuca maruntita

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

24 / dimensiune tava 30x20cm.

5/5 - (72 votes)

Prajitura cu nuca si ciocolata reteta. Prajitura cu nuca si ciocolata retete. Prajitura cu nuca si ciocolata

Preparare blat cu nuca

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin  spuma.

Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana se dizolva complet.

Adaugam galbenusurile mixate cu lapte peste albusuri si amestecam.

Adaugam nuca amestecata cu faina si praful de copt.

Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul pentru 15 minute/180C.

Preparare blat cu cacao

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin  spuma.

Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana se dizolva complet.

Adaugam galbenusurile mixate cu lapte peste albusuri si amestecam.

Adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul pentru 15 minute/180C.

Preparare Crema

Punem intr-un vas: oul, 100 ml lapte,  zaharul, amidonul si praful de sare.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Punem restul de lapte la fiert, intr-o craticioara.

La primul clocot adaugam compozitia de mai sus si amestecam bine.

Fierbem compozitia pentru 1 minut, amestecand periodic.

Adaugam zaharul vanilat si amestecam.

Lasam compozitia sa se raceasca complet.

Adaugam untul taiat cubulete si mixam pana la omogenizare.

Asamblare prajitura

Asezam pe o tava (tapetata cu folie alimentara sau hartie de copt)  blatul cu cacao.

Adaugam crema si o intindem uniform.

Peste crema adaugam blatul cu nuca si presam usor.

Punem pentru 30 minute , peste prajitura, un blat de bucatarie ( greutate maxima de 1 kg).

Punem intr-un vas, pe baie de abur, ciocolata si smantana pentru frisca.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Lasam glazura sa se racoreasca cateva momente si o intindem pe suprafata prajiturii.

Decoram prajitura cu nuca maruntita.

Punem la rece pentru minim 2 ore.

Indepartam marginile prajiturii si o portionam in 24 bucati.

O pastram la rece pana in momentul servirii.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta: Prajitura Alba ca Zapada

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *