Tort cu zmeura

Tortul cu zmeura este un tort racoros,  cu un gust deosebit si o textura fina.
Ingrediente:

5  oua (blat)

7 linguri  faina (blat)

1/2 plic praf de copt (blat)

1 lingura apa rece (blat)

5 linguri zahar (blat)

1 plic zahar vanilat (blat)

2 linguri cacao neagra (blat)

1 lingura ulei (blat)

2 oua (crema diplomat)

5 linguri zahar (crema diplomat)

150 ml lapte (crema diplomat)

10 gr gelatina (crema diplomat)

600 gr frisca (crema diplomat)

100 ml sirop de zmeura (crema diplomat)

zmeura proaspata (crema diplomat)

Sirop de zmeura pentru insiropat

Decor – zmeura, ciocolata, sirop de zmeura, frisca

Timp preparare

4 ore si 30 min

Nr. portii

1 tort

4.9/5 - (106 votes)

Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece.

Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei. Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana la incorporare.

tort cu fructe

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (25 diametru) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C. Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in 2 foi egale.

Intr-un vas adaugam gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune vasul pe Baine-Marie, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia vasul de pe baia de abur si lasam crema sa se raceasca complet.

tort cu zmeura1

Crema se amesteca cu frisca batuta, siropul de zmeura si mixam pana obtinem o compozitie uniforma.

tort cu zmeura

Forma in care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara. Asezam prima foaie de blat, trampam cu sirop, adaugam un strat de zmeura proaspata si jumatate din cantitatea de crema diplomat. Se niveleaza toata suprafata, se aseaza un nou strat de zmeura apoi adaugam restul de crema.

tort cu zmeura1

A doua foaie de blat se trampeaza pe interior cu sirop apoi se aseaza peste crema diplomat.

Se apasa usor toata suprafata si se introduce la rece pentru 3-4 ore.

tort cu zmeura1

Se scoate din forma si se decoreaza cu frisca, sirop, zmeura, frunze proaspete de menta, ciocolata maruntita.

tort cu zmeura1

 Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.