Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece.
Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei. Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (25 diametru) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C. Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in 2 foi egale.
Intr-un vas adaugam gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune vasul pe Baine-Marie, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia vasul de pe baia de abur si lasam crema sa se raceasca complet.
Crema se amesteca cu frisca batuta, siropul de zmeura si mixam pana obtinem o compozitie uniforma.
Forma in care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara. Asezam prima foaie de blat, trampam cu sirop, adaugam un strat de zmeura proaspata si jumatate din cantitatea de crema diplomat. Se niveleaza toata suprafata, se aseaza un nou strat de zmeura apoi adaugam restul de crema.
A doua foaie de blat se trampeaza pe interior cu sirop apoi se aseaza peste crema diplomat.
Se apasa usor toata suprafata si se introduce la rece pentru 3-4 ore.
Se scoate din forma si se decoreaza cu frisca, sirop, zmeura, frunze proaspete de menta, ciocolata maruntita.
Pofta Buna!