Reteta simpla de Macarons cu ciocolata va asteapta sa o testati! Celebrul desert frantuzesc macarons cu ciocolata, nelipsit de la mesele festive, va incanta prin rafinament si gust unic. Ciocolata ofera finete, iar aroma de vanilie si rom completeaza nota de varf a desertului.

Timp preparare:
2 orePortii:
30 bucIngrediente:
Compozitie Macarons - 130 gr faina de migdale, 150 gr zahar pudra, 150 gr zahar tos, 20 gr cacao, 35 ml apa, 112 gr albus de ou ( cca 4 albusuri), 1 praf de sare.Umplutura - 1 ou, 80 gr zahar, 20 ml lapte, 80 gr unt 82%grasime, 50 gr ciocolata, 1 praf de sare, 1 lingurita esenta rom, 1 lingurita extract vanilie.Instructiuni preparare
Macarons cu ciocolata. Cum facem Macarons cu ciocolata ? Reteta simpla de macarons.
Cacaua si faina de migdale se trec prin sita, apoi le punem intr-un bol.
Adaugam zaharul pudra si amestecam.
Albusurile se impart in doua boluri ( cantitati egale).
Punem la fiert zaharul tos cu apa, cand siropul incepe sa fiarba mixam albusurile.
Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana obtinem o spuma densa.
Peste albusurile spumate adaugam siropul fierbinte si mixam continuu.
Compozitia de albus se mixeaza pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa, iar bolul in care se afla aceasta s-a racit.
Amestecam zaharul pudra si faina de migdale cu restul de albusuri ( a doua jumatate) .
Peste compozitia formata adaugam bezeaua pregatita si amestecam usor pana la incorporare.



Preparare Crema cu ciocolata
Mixam oul cu zahar, lapte si sare.
Punem compozitia intr-o craticioara , la foc mic, si amestecam pana se ingroasa.
Transferam compozitia intr-un vas, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.
Peste compozitia aproape racita adaugam untul taiat cubulete, esentele si mixam.
Asamblare Macarons cu ciocolata
