Macarons cu ciocolata. Cum facem Macarons cu ciocolata ? Reteta simpla de macarons.
Cacaua si faina de migdale se trec prin sita, apoi le punem intr-un bol.
Adaugam zaharul pudra si amestecam.
Albusurile se impart in doua boluri ( cantitati egale).
Punem la fiert zaharul tos cu apa, cand siropul incepe sa fiarba mixam albusurile.
Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana obtinem o spuma densa.
Peste albusurile spumate adaugam siropul fierbinte si mixam continuu.
Compozitia de albus se mixeaza pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa, iar bolul in care se afla aceasta s-a racit.
Amestecam zaharul pudra si faina de migdale cu restul de albusuri ( a doua jumatate) .
Peste compozitia formata adaugam bezeaua pregatita si amestecam usor pana la incorporare.
Preparare Crema cu ciocolata
Mixam oul cu zahar, lapte si sare.
Punem compozitia intr-o craticioara , la foc mic, si amestecam pana se ingroasa.
Transferam compozitia intr-un vas, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.
Peste compozitia aproape racita adaugam untul taiat cubulete, esentele si mixam.
Asamblare Macarons cu ciocolata
Sa aveti pofta!
Vezi si o alta reteta delicioasa de Macarons.