Chec cu cirese retete. Cel mai bun chec. Chec pufos cu cirese.
Ciresele se pun intr-o strecuratoare pana pregatim checul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa, ca la bezea , iar zaharul s-a dizolvat complet.
Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat si untul topit ( usor caldut) timp de 1 minut.
Amestecam cele doua compozitii.
Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
In tava tapetata cu hartie de copt adaugam un prim strat de compozitie si cirese.
Adaugam alternativ un strat de compozitie, un strat de cirese , ultimul strat fiind de compozitie.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170 C si se lasa la copt pentru 50 minute . Se face proba cu scobitoarea.
Checul cu cirese sa lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin si apoi se poate felia.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta : Prajitura Semiluna