4.9/5 - (87 votes)
Intr-o craticioara punem apa la fiert , dupa primul clocot adaugam untul taiat cubulete si amestecam.
Adaugam faina si amestecam bine pana se formeaza o compozitie omogena.
Compozitia formata se pune intr-un pos prevazut cu sprit ( varf stelat) si se pune la rece pentru 25 minute.
Uleiul se pune la incins intr-o tigaie .
Turnam aluat din pos si taiem cu o foarfeca de bucatarie bastonase de cca 15 cm (puteti sa le formati si de o dimensiune mai mare ) direct in uleiul incins. Eu am prajit maxim 4 bucati.

Aveti grija sa nu va ardeti, sa nu sara ulei.

Prajim churros-urile pe ambele parti si scoatem pe un servet de hartie (pentru a absorbi excesul de grasime).

Amestecam zaharul cu scortisoara si rulam churros-urile calde in acest amestec.

Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Sos de Ciocolata
2 thoughts on “Churros”
Se pot coace (in cuptor)? Ai incercat vreodata?
Nu am incercat .