Cuptorul se incalzeste la 180 C. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt.
Ouale se separa si untul se topeste.
Amestecam galbenusurile cu zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa care isi dubeaza volumul.
Adaugam treptat laptele , untul topit si amestecam bine.
Adaugam faina cernuta si amestecam usor pana se incorporeaza.
Separat, mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma densa.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute , extractul de vanilie si amestecam usor.
Compozitia formata se toarna in tava de copt si se pune la copt.
In primele 10 minute, prajitura se coace la 180 C , apoi scadem temperatura la 160C pentru 40 minute sau pana trece testul scobitorii.
In primele 25 minute de coacere nu se deschide usa cuptorului.
Se lasa in cuptor sa se raceasca complet si se pune la rece pana a doua zi.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie