1. Ciresele se spala apoi indepartam coditele si samburii . Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zaharul si praful de sare.
2. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, zaharul vanilat si apa minerala. Compozitia formata se amesteca usor cu albusurile batute.
3. Adaugam treptat faina + praful de copt si amestecam usor pana se incorporeaza.
5. Din compozitia obtinuta oprim 4 linguri de compozitie iar restul se amesteca cu cacao si ciocolata rasa.
6. In tavile tapetate cu hartie de copt asezam un strat de compozitie cu cacao si 9 cirese tavalite prin faina.
7. Vom avea 2 straturi compozitie cacao , 2 straturi cirese iar deasupra vom adauga compozitie alba.
8. Amestecam cu o furculita din loc in loc, usor, fara sa deranjam prea mult ciresele.
9. Introducem checurile in cuptorul preincalzit la 180 C , pentru cca 20 – 25 min, pana devin usor rumene.
10. Checul cu cirese si ciocolata se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza pentru servire.
Pofta Buna!
Salvează