Mai sunt cateva zile pana la sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia , ocazie cu care va recomand cea mai simpla reteta de mucenici. Aluat pufos , sirop aromat si nuca delicioasa!

Timp preparare:
1 oraPortii:
8Ingrediente:
Aluat - 500 gr faina, 15 gr drojdie uscata, 200 ml lapte, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 5 linguri zahar, 100 gr unt, 1 praf sare.Decor - 80 gr nuca macinata.Sirop - 200 ml apa , 50 gr zahar, 1 lingura miere, 1/2 lingurita esenta vanilie.Instructiuni preparare
Mucenici reteta simpla. Reteta de mucenici moldovenesti. Reteta de mucenici pufosi. Cum prepar mucenicii? Cea mai buna reteta de mucenici. Mucenici.
Pregatim Siropul
Intr-o cratita punem la fiert apa si zaharul.
Se fierbe cca 2 min apoi se lasa sa se racesca complet.
Adaugam mierea , vanilia si amestecam.
Pregatim Aluatul
Drojdia se amesteca cu laptele caldut. Ouale se mixeaza cu zaharul, vanilia si praful de sare.
Amestecam cele doua compozitii , adaugam faina, amestecam, apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.
Adaugam treptat untul topit (caldut) si framantam pana se incorporeaza.
Aluatul format se pune la dospit si se lasa pana isi dubleaza volumul.
Dupa dospire , aluatul se portioneaza in 8 bucati si fiecare bucata se modeleaza sub forma unui rulou (sul).
Rasucim aluatul sub forma de 8 si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( cu distanta intre ei ).
Ii lasam la crescut cca 15 minute apoi se coc la foc potrivit.
Mucenicii calduti se ung cu sirop si ii presaram cu nuca macinata.
Pofta Buna!
Vezi si reteta : Cozonac de post cu nuca