Mucenici reteta simpla. Reteta de mucenici moldovenesti. Reteta de mucenici pufosi. Cum prepar mucenicii? Cea mai buna reteta de mucenici. Mucenici.
Pregatim Siropul
Intr-o cratita punem la fiert apa si zaharul.
Se fierbe cca 2 min apoi se lasa sa se racesca complet.
Adaugam mierea , vanilia si amestecam.
Pregatim Aluatul
Drojdia se amesteca cu laptele caldut. Ouale se mixeaza cu zaharul, vanilia si praful de sare.
Amestecam cele doua compozitii , adaugam faina, amestecam, apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.
Adaugam treptat untul topit (caldut) si framantam pana se incorporeaza.
Aluatul format se pune la dospit si se lasa pana isi dubleaza volumul.
Dupa dospire , aluatul se portioneaza in 8 bucati si fiecare bucata se modeleaza sub forma unui rulou (sul).
Rasucim aluatul sub forma de 8 si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( cu distanta intre ei ).
Ii lasam la crescut cca 15 minute apoi se coc la foc potrivit.
Mucenicii calduti se ung cu sirop si ii presaram cu nuca macinata.
Pofta Buna!
Vezi si reteta : Cozonac de post cu nuca