Galette cu prune retete. Galette cu fructe. Retete Galette.
Preparare aluat
Intr-un bol amestecam faina cu untul (taiat cuburi).
Vom obtine un aluat nisipos.
Peste aluat adaugam zaharul pudra, 1 galbenus , praful de sare, apa rece si zaharul vanilat.
Amestecam compozitia si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 min.
Preparare umplutura
Spalam prunele , le scoatem samburii si le taiem in patru parti.
Amestecam prunele cu zaharul pudra, amidonul si scortisoara.
Asamblare Galetter cu prune
Aluatul se intinde pe hartie de copt, intr-o foaie rotunda ( daca este necesar o finisam) , cu grosime de 1-1,5 cm si diametru de ~25 cm. Transferam hartia cu foaia de aluat intr-o tava de copt.
Asezam umplutura in mijlocul foii si lasam o margine libera de cca 5-8 cm.
Ridicam aluatul de la margine peste umplutura ( formam niste pliuri) – vezi foto.
Cu al doilea galbenus (mixat) ungem marginea (cutata) de aluat.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40 minute sau pana devine aurie.
Se serveste calduta alaturi de inghetata.
Sa aveti pofta !