Crema fina si extrem de aromata ! O reteta simpla, rapida si ideala pentru cele mai bune dulciuri de casa.

Timp preparare:
55 minutePortii:
1Ingrediente:
400 ml lapte, 50 gr amidon, 2 oua, 10 gr zahar vanilat,1 praf de sare, 100 gr zahar, 100 gr lemon curd, 150 gr unt 82% grasime.Instructiuni preparare
Citeste si Reteta : Lemon Curd
Laptele (300 ml) se fierbe la foc mic.
Separat intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat, praful de sare si amestecam bine.
Crema calduta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca.
Adaugam untul la temperatura camerei , lemon-ul curd si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Crema de lamaie se foloseste la obtinerea deserturilor de casa : prajituri, fursecuri, torturi, etc.
Citeste si Reteta: Tort cu Lamaie
Aparate pentru vaffe – Modele Online
Vrei sa prepari vafe proaspete si delicioase ? Gofre, faguri, waffles …
Cea mai iubita prajitura din Romania
Dr. Oetker România a împlinit în acest an 20 de …