full screen background image

Crema de lamaie

Crema fina si extrem de aromata ! O reteta simpla, rapida si ideala pentru cele mai bune dulciuri de casa.

Crema de lamaie

Timp preparare:

55 minute

Portii:

1

Ingrediente:

400 ml lapte, 50 gr amidon, 2 oua, 10 gr zahar vanilat,1 praf de sare, 100 gr zahar, 100 gr lemon curd, 150 gr unt 82% grasime.

Instructiuni preparare

Citeste si Reteta : Lemon Curd

Laptele (300 ml) se fierbe la foc mic.
Separat intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat, praful de sare si amestecam  bine.
Crema  calduta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca.
Adaugam untul la temperatura camerei , lemon-ul  curd si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Crema de lamaie se foloseste la obtinerea deserturilor de casa : prajituri, fursecuri, torturi, etc.

Citeste si Reteta: Tort cu Lamaie

Crema de lamaie
(7 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress