full screen background image

Lemon curd

Lemon curd- o crema fina cu aroma si gust intens de lamaie. Se foloseste ca topping pentru inghetata, clatite, glazura pentru tort, tarte, etc…

Lemon curd

Timp preparare:

25 minute

Portii:

1 borcan

Ingrediente:

2 lamai, 100 gr unt, 2 oua, 175 gr zahar pudra, 1 plic zahar vaniliat.

Instructiuni preparare

Razuim coaja lamailor si stoarcem zeama. Coaja razuita impreuna cu zeama se pun intr-un bol.

Adaugam zaharul, ouale si amestecam cca 1 minut.

lemon curd (4)

Adaugam untul taiat cubulete si punem bolul deasupra unui vas cu apa fierbinte (Bain-Marie).

lemon curd (1)

Amestecam cu un tel pana se ingroasa . Vom obtine o compozitie legata.

lemon curd (3)

Se adauga vanilia si se lasa sa se racesca cateva momente.

Se strecoara apoi se toarna intr-un  borcan.

lemon curd (2)

Borcanul se acopera cu capac si se pastreaza la rece maxim 7-8 zile.

Pofta Buna!

 

Lemon curd
(44 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari

  • Prajitura BucurestiPrajitura Bucuresti
    Prajitura Bucuresti era un desert nelipsit din vitrinele cofetariilor in …




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Menta

Menta este una dintre cele mai apreciate plante aromatice, existand in jur de 30 de specii din familia Lamiaceae, distribuite...

Închide