full screen background image

Sos de zmeura

Sosul perfect pentru un desert simplu , rapid si delicios. Este preferatul meu …

Sos de zmeura

Timp preparare:

30 min

Portii:

1

Ingrediente:

150 gr zmeura proaspata si bine coapta, 120 gr zahar, 200 ml apa, 1 lingurita amidon, 1 pliculet zahar vanilat.

Instructiuni preparare

1. Zmeura se spala bine, in mai multe ape .

sos de zmeura2

2.Se pune la fiert impreuna cu zaharul  si apa. Se  lasa sa fiarba cca 3 min  dupa care  se strecoara si se pune din nou la fiert .

sos de zmeura1

3. Dupa primul clocot adaugam amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece, amestecam  continuu si  fierbem compozitia  cca 2 min.

4. La final se adauga zaharul vanilat  .

Sosul de zmeura se lasa sa se racesca complet apoi se pastreaza la rece maxim  3 zile.

Se serveste la budinca, inghetata, panna cotta sau desert la cupa.

Sos de zmeura
(5 voturi)

___________________________________________________

loading…


Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Prajitura cu cafea

Blat pufos cu nuca si alune, crema fina de cafea si decor de ciocolata cu lapte- prajitura perfecta !

Închide