Sos de zmeura

Sosul perfect pentru un desert simplu , rapid si delicios. Este preferatul meu ...
Ingrediente:

150 gr zmeura proaspata si bine coapta, 120 gr zahar, 200 ml apa, 1 lingurita amidon, 1 pliculet zahar vanilat.

Timp preparare

30 min

Nr. portii

1

3.9/5 - (8 votes)

1. Zmeura se spala bine, in mai multe ape .

sos de zmeura2

2.Se pune la fiert impreuna cu zaharul  si apa. Se  lasa sa fiarba cca 3 min  dupa care  se strecoara si se pune din nou la fiert .

sos de zmeura1

3. Dupa primul clocot adaugam amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece, amestecam  continuu si  fierbem compozitia  cca 2 min.

4. La final se adauga zaharul vanilat  .

Sosul de zmeura se lasa sa se racesca complet apoi se pastreaza la rece maxim  3 zile.

Se serveste la budinca, inghetata, panna cotta sau desert la cupa.

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.