Tort cu mere si crema de zahar ars. Retete de Tort cu mere si crema de zahar ars
Preparare Caramel
Punem zaharul intr-o cratita ( diametru 22 cm) si il topim pana capata o culoare asemanatoare chihlimbarului.
Inchidem focul , iar cu mare grija, aplecam vasul in toate partile pana se tapeteaza trei sfertuti din inaltimea cratitei.
Se lasa sa se racesca cateva minute.
Curatam merele de coaja, de casuta semintelor si le taiem cuburi potrivite.
Topim untul intr-o tigaie si calim merele 2 minute. Dupa calire adaugam zaharul vanilat, scortisoara si amestecam usor.
Le adaugam in cratita, peste zaharul caramelizat si racit.
Preparare Crema
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pentru 2 minute. Adaugam laptele si mai mixam 30 secunde.
Compozitia formata se adauga peste mere. Introducem cratita in cuptorul preincalzit la 180 C si o lasam 35 minute.
Cu 10 minute inainte de finalizare ne ocupam de prepararea blatului.
Preparare Blat
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare.
Adaugam galbenusurile mixate si amestecam.
Adaugam faina amestecata cu cacao si amestecam usor.
Compozitia formata se pune peste crema de zahar ars.
Introducem din nou cratita la cuptor, pentru 30 minute, 180C.
Dupa coacere, lasam tortul la racit pentru minim 3 ore.
Dupa racire, tortul cu mere si crema de zahar ars se scoate din forma prin rasturnare pe un platou.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta: Tort pufos cu mere