Zaharul pentru baza (60 gr) se pune intr-o cratita , se amesteca pana se topeste si devine auriu.
Se ia de pe foc si cu miscari usoare se misca cratita , astfel incat sa tapetam peretii.
Se lasa sa se raceasca 1 minut si asezam merele (curatate si fara casuta de samburi).
In fiecare mar adaugam gem de prune.
Le presaram cu zahar (40 gr) si le introducem in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15 minute.
Inainte de a scoate merele din cuptor pregatim compozitia de blat.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , adaugam treptat zaharul vanilat, zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare.
Galbenusurile se mixeaza, iar faina se amesteca cu praful de copt.
Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma , amestecam usor apoi adaugam faina.
Amestecam cu grija pana obtinem o compozitie omogena.
Asa arata merele scoase din cuptor – vezi foto.
Peste mere adaugam compozitia de blat si reintroducem cratita in cuptor .
Tortul este gata cand blatul devine auriu si prin presare revine la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet in cratita apoi cu ajutorul unui platou se rastoarna.
Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Imbracam tortul in frisca cu ajutorul unui pos cu sprit (varf stelat).
Sosul caramel se pune intr-un cornet de hartie si decoram tortul.
Si sectiunea !
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
1 thoughts on “Tort pufos cu mere”
Delicios,relativ ieftin si rapid !