Rulouri cu scortisoara si crema de branza reteta. Reteta de Rulouri cu scortisoara si crema de branza.
Preparare aluat
Punem intr-un vas: faina, drojdia, scortisoara, zaharul brut, praful de sare si vanilie.
Amesteacam ingredientele.
Amestecam laptele cald cu smantana, untul topit si ou.
Turnam compozitia formata peste compozitia cu faina.
Amestecam pana se incorporeaza ingredientele. Framantam aluatul pentru 3 minute sau pana vom obtine un aluat elastic si nelipicios.
Ungem vasul cu un strat fin de ulei si adaugam aluatul.
Acoperim vasul cu o folie alimentara si il lasam sa creasca, pana isi dubleaza volumul.
Ungem cu ulei, intr-un start fin, blatul de lucru.
Intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 1 cm, forma dreptunghiulara.
Ungem suprafata cu unt (la temperatura camerei) si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.
Presam usor si rulam strans.
Ruloul format se portioneaza in 9 bucati. Asezam rulourile, cu distanta intre ele, intr-un vas uns cu unt.
Acoperim tava cu o folie alimentara si le lasam sa creasca 25 minute.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C, cu ventilatie, 25 minute.
Preparare Crema de branza
Mixam crema de branza cu unt si zahar pudra.
Asamblare
Lasam rulourile sa se racoreasca 15 minute si apoi le glazuram cu crema de branza.
Servim imediat. Sa aveti pofta!
Vezi si reteta Mucenici umpluti cu nuca!