Rulouri cu scortisoara si crema de branza

Rulouri cu scortisoara si crema de branza sau Cinnamon rolls,  un deliciu! Aluat cu unt, scortisoara si zahar brut pentru cea mai buna reteta de Rulouri cu scortisoara si crema de branza.  Sunt dulci, pufoase cu aroma de unt, scortisoara si acoperite cu o glazura delicata de crema de branza. Pentru mai multe retete de patiserie, descopera reteta Mucenici umpluti cu nuca, Bougatsa - Placinta greceasca cu crema de gris, Cozonac floare cu nuca, stafide si cacao.
Rulouri cu scortisoara si crema de branza
Ingrediente:

Aluat - 480 gr faina, 100 gr zahar brut, 1 lingurita scortisoara, 10 gr drojdie, 120 ml lapte, 10 gr zahar vanilat, 120 gr smantana 20% grasime, 1 ou, 85 gr unt.

Umplutura - 80 gr zahar brut, 60 gr unt, 1 lingura scortisoara.

Crema de branza - 50 gr zahar pudra, 50 gr unt, 150 gr crema de branza.

Timp preparare

1 ora si 10 minute.

Nr. portii

9

5/5 - (4 votes)

Rulouri cu scortisoara si crema de branza reteta. Reteta de Rulouri cu scortisoara si crema de branza.

Rulouri cu scortisoara si crema de branza

Preparare aluat

Punem intr-un vas: faina, drojdia, scortisoara, zaharul brut, praful de sare si vanilie.

Amesteacam ingredientele.

Amestecam laptele cald cu smantana, untul topit si ou.

Turnam compozitia formata  peste compozitia cu faina.

Amestecam pana se incorporeaza ingredientele. Framantam aluatul pentru 3 minute sau pana vom obtine un aluat elastic si nelipicios.

Ungem vasul cu un strat fin de ulei si adaugam aluatul.

Acoperim vasul cu o folie alimentara si il lasam sa creasca, pana isi dubleaza volumul.

Ungem cu ulei, intr-un start fin, blatul de lucru.

Intindem aluatul intr-o foaie  cu grosimea de 1 cm, forma dreptunghiulara.

Ungem suprafata cu unt (la temperatura camerei) si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Presam usor si rulam strans.

Ruloul format se portioneaza in 9 bucati. Asezam rulourile, cu distanta intre ele,  intr-un vas uns cu unt.

Acoperim tava cu o folie alimentara si le lasam sa creasca 25 minute.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C, cu ventilatie, 25 minute.

Rulouri cu scortisoara si crema de branza

Preparare Crema de branza

Mixam crema de branza cu unt si zahar pudra.

Asamblare

Lasam rulourile sa se racoreasca 15 minute si apoi le glazuram cu crema de branza.

Rulouri cu scortisoara si crema de branza

Servim imediat. Sa aveti pofta!

Rulouri cu scortisoara si crema de branza

Rulouri cu scortisoara si crema de branza

Vezi si reteta Mucenici umpluti cu nuca!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *