Blat de tort cu nuca reteta simpla
Blat de tort cu nuca – pufos, aromat si usor de preparat! Daca iti plac deserturile cu gust intens de nuca, acest blat de tort este perfect pentru tine! Are o textura fina, usor umeda si un parfum minunat care se potriveste perfect cu creme de vanilie, ciocolata sau cafea.

Descopera si alte retete delicioase
Daca iti place sa prepari deserturi, iti recomand cateva retete din care te poti inspira:
Cum prepar blatul
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam galbenusurile cu praful de copt , apa minerala, ulei, vanilie si ciocolata topita.
Amestecam albusurile cu praful de sare si le mixam.
Adaugam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o spuma densa, iar zaharul este complet dizolvat.
Amestecam albusurile mixate cu compozitia de mai sus.

Adaugam faina amestecata cu nuca macinata.

Compozitia formata se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, diametru 20cm.
Introducem forma in cuptorul preincalzit la 180C.
Cocem blatul pentru 40-45 minute/180C.

Dupa coacere, blatul de tort cu nuca se lasa cateva minute sa se racoreasca.
Se transfera pe un gratar de racire.

Cand este complet racit, blatul se taie in 3 foi egale.

Blatul de tort cu nuca se umple cu crema (retete aici) si se decoreaza dupa preferinta.
Vezi si alte retete=> Tort cu Ciocolata si Caramel









