full screen background image

Blat de tort cu nuca

Blat de tort cu nuca pentru un desert delicios. Reteta Blat de tort cu nuca este simpla, aromata si se prepara cu ingrediente la indemana. Testeaza reteta Blat de tort cu nuca!

Blat de tort cu nuca

Timp preparare:

50 minute

Portii:

1/ diametru 20 cm.

Ingrediente:

5 oua, 40 gr ciocolata, 180 gr faina, 150 gr zahar, 1 praf de copt, 6 linguri apa minerala, 3 linguri ulei, 1 praf de sare, 100 gr nuca macinata, 1/2  lingurita extract de vanilie.

Instructiuni preparare

Blat de tort cu nuca reteta. Blat de tort cu nuca

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam galbenusurile cu praful de copt , apa minerala, ulei, vanilie si ciocolata topita.

Amestecam albusurile cu praful de sare si le mixam.

Adaugam zaharul, treptat,  si mixam pana obtinem o spuma densa, iar zaharul este complet dizolvat.

Amestecam albusurile mixate cu compozitia de mai sus.

Adaugam faina amestecata cu nuca macinata.



Compozitia formata se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, diametru 20cm.

Introducem forma in cuptorul preincalzit la 180C.

Cocem blatul pentru 40-45 minute/180C.

Dupa coacere, blatul de tort cu nuca se lasa cateva minute sa se racoreasca.

Se transfera pe un gratar de racire.

Cand este complet racit, blatul se taie in 3 foi egale.

Blatul  de tort cu nuca se umple cu crema (retete aici) si se decoreaza dupa preferinta.

Vezi si alte retete=> Tort cu Ciocolata si Caramel

5/5 - (65 votes)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress