Blat de tort cu nuca reteta. Blat de tort cu nuca
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam galbenusurile cu praful de copt , apa minerala, ulei, vanilie si ciocolata topita.
Amestecam albusurile cu praful de sare si le mixam.
Adaugam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o spuma densa, iar zaharul este complet dizolvat.
Amestecam albusurile mixate cu compozitia de mai sus.
Adaugam faina amestecata cu nuca macinata.
Compozitia formata se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, diametru 20cm.
Introducem forma in cuptorul preincalzit la 180C.
Cocem blatul pentru 40-45 minute/180C.
Dupa coacere, blatul de tort cu nuca se lasa cateva minute sa se racoreasca.
Se transfera pe un gratar de racire.
Cand este complet racit, blatul se taie in 3 foi egale.
Blatul de tort cu nuca se umple cu crema (retete aici) si se decoreaza dupa preferinta.
Vezi si alte retete=> Tort cu Ciocolata si Caramel