Gogosi cu iaurt ca la mama acasa ! Sunt pufoase, delicioase si se fac foarte repede.

Timp preparare:
30 minutePortii:
15 bucatiIngrediente:
Aluat - 250 gr iaurt - 3.5% grasime, 2 oua, 5 gr praf de copt, 160 gr faina, coaja rasa de la o lamaie, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, ulei pentru prajit.Decor - zahar pudra vanilat.Instructiuni preparare
Intr-un vas punem iaurtul, ouale, zaharul vanilat, coaja razuita de lamaie si un praf de sare.
Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam faina + praful de copt si amestecam pana se incorporeaza.
Uleiul se incinge intr-o craticioara adanca .
Cu ajutorul unui cleste de inghetata sau lingura adanca ( trecut prin ulei incins) luam compozitie si punem in uleiul incins.
Dupa fiecare gogoasa formata trecem clestele prin ulei incins.
Gogosile se prajesc pe ambele parti la foc mic si se scot pe o farfurie tapetata cu servetel (pentru a indeparata surplusul de grasime).
Cat sunt calde le pudram cu zahar farin vanilat. Si sectiunea 🙂
Citeste si Reteta: Gogosi cu ciocolata
pufoase si delicioase
Cele mai bune!
Buna!Se pot face si cu iaurt de baut Activist?