Reteta – Lapte condensat, Reteta Sos de ciocolata
Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza la viteza medie pana isi tine forma.
Se amesteca cu laptele consensat si esenta de vanilie.
Jumatate din cantitate se amesteca bine cu sosul de ciocolata .
Intr-o forma tapetata cu folie alimentara se aseaza compozitia de inghetata cu ciocolata.
Se intinde usor si asezam ciresele pe toata suprafata tortului .
Adaugam restul de inghetata (compozitia alba) si o intindem uniform – cu mare grija.
Se acopera forma cu o folie alimentara si se introduce la congelator pentru minim 5 ore ( de preferat peste noapte ).
Cand tortul de inghetata este gata pregatim stratul de biscuiti.
Biscuitii sfaramati se amesteca cu cacao si untul topit.
Amestecam bine , compozitia formata se adauga peste tort si se intinde uniform.
Se preseaza usor si introducem din nou tortul la congelator – cca 30 min.
Dupa acest timp – se scoate tortul de la congelator si se indeprteaza forma.
Se aseaza pe un platou cu stratul de biscuiti la baza.
Sosul de ciocolata se amesteca cu ciocolata topita (compozitia trebuie sa fie rece) si se toarna peste tort.
Intindem intr-un strat uniform cu ajutorul unei spatule.
Decoram cu cirese , frunze proaspete de menta si decor din ciocolata.
Un desert divin !!!
Tortul de inghetata cu cirese si ciocolata – in sectiune 😉
Pofta Buna!
2 thoughts on “Tort de inghetata cu cirese si ciocolata”
Buna seara. Dupa ce s-a finalizat tortul ,este obligatoriu sa-l tinem in congelator sau poate fi tinut in frigider? Multumesc
Il pastram in congelator.