full screen background image

Prajitura cu mousse de caramel

Prajitura cu mousse de caramel este un desert fin si extrem de aromat. Nelipsita de la mesele in familie , prajitura cu mousse de caramel se pregateste usor si este delicioasa.

Prajitura cu mousse de caramel

Timp preparare:

2 ore si 30 min

Portii:

12 bucati.

Ingrediente:

Blat: 3 oua, 100 gr zahar, 80 gr faina, 20 gr cacao, 5 gr praf de copt, 10 gr zahar vanilie, 1 praf sare.Sirop : 100 ml apa, 1/2 lingurita extract de vanilie, 40 gr zahar, 5 ml esenta de rom.Compozitia de mousse : 350 ml smantana pentru frisca, 50 gr zahar, 150 ml sos caramel, 5 gr gelatina +10 ml apa, 1 lingurita extract de vanilie.Decor: 80 gr ciocolata cu lapte.

Instructiuni preparare

Preparare Blat

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam 1 minut cu zaharul vanilat.

Peste galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor .

Adaugam  faina+ cacao+ praf de copt  si amestecam usor  , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Adaugam compozitia formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde intr-un strat uniform.

Se coace in cuptorul preincazit la 180C pentru cca 20 minute sau pana trece de proba cu scobitoarea.

Preparare Sirop

Amestecam energic : apa, zaharul, extractul de vanilie si esenta de rom.

Preparare Mousse de caramel

Gelatina se amesteca cu apa rece si se lasa sa se hidrateze 10 minute.

Smantana pentru frisca ( rece) se amesteca  cu zaharul .

Compozitia se mixeaza intr-un vas inalt pana devine ferma si densa.

Peste frisca adaugam gelatina ( topita pe baie de abur), sosul caramel si extractul de vanilie.

Amestecam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu hartie de copt.

Asezam blatul si il stropim cu sirop, adaugam compozitia de mousse si nivelam toata suprafata.

Prajitura cu mousse de caramel se introduce la rece pentru minim 2 ore.

Se decoreaza prajitura  cu ciocolata topita ( vezi foto) si se introduce din nou la rece .

Ciocolata s-a intarit , portionam  prajitura si o pastram la rece pana in momentul servirii.

Pentru portionare folositi un cutit cu lama ascutita si trecut prin apa fierbinte.

Pofta Buna!

Vezi si alte Retete Prajituri de Casa

Salvează

Salvează

Salvează

Prajitura cu mousse de caramel
(4 voturi)

 

Salvează

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Briose Red Velvet

Briose Red Velvet in varianta fara colorant, pufoase si colorate. Frisca aromata si pufoasa , vanilia si scortisoara ofera brioselor...

Închide