Preparare Blat
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam 1 minut cu zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor .
Adaugam faina+ cacao+ praf de copt si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam compozitia formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde intr-un strat uniform.
Se coace in cuptorul preincazit la 180C pentru cca 20 minute sau pana trece de proba cu scobitoarea.
Preparare Sirop
Amestecam energic : apa, zaharul, extractul de vanilie si esenta de rom.
Preparare Mousse de caramel
Gelatina se amesteca cu apa rece si se lasa sa se hidrateze 10 minute.
Smantana pentru frisca ( rece) se amesteca cu zaharul .
Compozitia se mixeaza intr-un vas inalt pana devine ferma si densa.
Peste frisca adaugam gelatina ( topita pe baie de abur), sosul caramel si extractul de vanilie.
Amestecam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.
Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu hartie de copt.
Asezam blatul si il stropim cu sirop, adaugam compozitia de mousse si nivelam toata suprafata.
Prajitura cu mousse de caramel se introduce la rece pentru minim 2 ore.
Se decoreaza prajitura cu ciocolata topita ( vezi foto) si se introduce din nou la rece .
Ciocolata s-a intarit , portionam prajitura si o pastram la rece pana in momentul servirii.
Pentru portionare folositi un cutit cu lama ascutita si trecut prin apa fierbinte.
Pofta Buna!
Vezi si alte Retete Prajituri de Casa
Salvează
Salvează
Salvează