Clatite de Post

Clatite de Post pentru pofticiosii de dulciuri. Reteta Clatite de Post este simpla, din ingrediente la indemana si se prepara usor. Obtinem rapid ​clatite pufoase si deliciose!
clatite de post
Ingrediente:

500 ml apa minerala, 40 ml ulei, 200 gr faina alba, 25 gr zahar, 1 praf sare, 1/2 lingurita coaja de lamaie, vanilie, ulei pentru prajit.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

10 foi

5/5 - (68 votes)

Punem intr-un bol:  apa minerala, uleiul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si praful de sare.

Amestecam cu un tel pana se dizolva zaharul.

Adaugam faina si mixam compozitia pentru 1 minut.

Lasam compozitia deoparte , pentru 5 minute.

Se incinge tigaia si se unge cu putin ulei.

Se toarna un polonic de aluat, rotim tigaia astfel incat sa compozitia de aluat sa fie intinsa uniform.



Pentru prajire folosim 2 picaturi de ulei la fiecare clatita.

Clatitele se coc timp de 30 secunde pe prima parte, iar pe a doua parte maxim 15 secunde.

Se pun pe un platou si le umplem cu dulceata sau gem.

Sa aveti pofta la Clatite de Post!

Vezi si reteta=>Clatite

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.