full screen background image

Clatite de Post

Clatite de Post pentru pofticiosii de dulciuri. Reteta Clatite de Post este simpla, din ingrediente la indemana si se prepara usor. Obtinem rapid ​clatite pufoase si deliciose!

Clatite de Post

Timp preparare:

20 minute

Portii:

10 foi

Ingrediente:

500 ml apa minerala, 40 ml ulei, 200 gr faina alba, 25 gr zahar, 1 praf sare, 1/2 lingurita coaja de lamaie, vanilie, ulei pentru prajit.

Instructiuni preparare

Punem intr-un bol:  apa minerala, uleiul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si praful de sare.

Amestecam cu un tel pana se dizolva zaharul.

Adaugam faina si mixam compozitia pentru 1 minut.

Lasam compozitia deoparte , pentru 5 minute.

Se incinge tigaia si se unge cu putin ulei.

Se toarna un polonic de aluat, rotim tigaia astfel incat sa compozitia de aluat sa fie intinsa uniform.



Pentru prajire folosim 2 picaturi de ulei la fiecare clatita.

Clatitele se coc timp de 30 secunde pe prima parte, iar pe a doua parte maxim 15 secunde.

Se pun pe un platou si le umplem cu dulceata sau gem.

Sa aveti pofta la Clatite de Post!

Vezi si reteta=>Clatite

5/5 - (24 votes)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress