Dulceata de mure

Dulceata de mure - aroma perfecta de la micul dejun!
Ingrediente:

2 kg mure

1 kg zahar

1 lamaie

Timp preparare

60 min

Nr. portii

4 bocane - 350 ml

4.2/5 - (19 votes)

Mod de Preparare Dulceata de mure

Murele se spala si se pun intr-o sita.

Intr-o cratita se pune zaharul si apa cat sa umezeasca. Se pune la fiert , la foc mic.

dulceata mure2

Se lasa sa fiarba cca 5 min apoi se adauga murele si zeama de lamaie.  Lamaia se adauga pentru a mentine  aroma murelor si pentru a evita zaharisirea.

dulceata mure1

Se lasa sa fiarba la foc mic cca 40 min. Se ia de pe foc doar dupa ce ati facut proba de consistenta. Daca dupa racire dulceata are concistenta dorita o puteti lua de pe foc.

Dulceata se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate. Se capseaza si se impaturesc pana a doua zi.

Se pastreaza in camara, la loc uscat si racors.

Este dulceata ideala pentru clatite si papansi!

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.