Cornulete cu gem si nuca

Descopera reteta delicioasa de cornulete cu gem si nuca, un desert aromat, perfect pentru orice ocazie. Aluat  fraged si umplutura de gem cu nuci, un dulce usor de preparat.
Cornulete cu gem si nuca
Ingrediente:

Aluat - 250 gr unt vegetal, 200 gr zahar, 250 ml apa minerala, 700 gr faina, 1 praf de sare, 2 pliculete zahar vanilat, 1 pliculet praf de copt, 20 ml ulei pentru intins aluatul

Umplutura -  250 gr gem de prune, 100 gr nuca macinata, 1 lingurita esenta rom, coaja rasa de la 1 lamaie

Decor - zahar pudra vanilat

Timp preparare

120 min

4.4/5 - (313 votes)

Cornulete fragede cu gem si nuca  pentru mese in familie.

Preparare aluat

Intr-un vas se adauga untul vegetal taiat cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur.

cornulete cu gem si nuca

Cand untul  incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 minute.

Adaugam apa minerala, praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat.

cornulete cu gem si nuca

Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam.

cornulete cu gem si nuca

Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen.

cornulete cu gem si nuca

Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 minute.

cornulete cu gem si nuca

Preparare umplutura

Intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie.

cornulete cu gem si nuca

Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de cca 1 cm si se taie sub forma de triunghi.

Pe fiecare triunghi de aluat se adauga cate o lingurita de umplutura.

cornulete cu gem si nuca

Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

cornulete cu gem si nuca

Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coc la 180 C, cca 20 – 25 minute, pana devin aurii la baza.

 

cornulete cu gem si nuca

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Cornulete cu gem si nuca

Se servesc alaturi de o cafea aromata.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

13 thoughts on “Cornulete cu gem si nuca”

  1. Buna seara, la ingrediente nu se specifica praful de copt, cat se pune in compozitie? Multumesc frumos

  2. Aceasta reteta, cred ca este cea mai buna de pina acum, deci ies niste cornulete care se topesc in gura, si dupa vreo doua zile sunt si mai bune! Multumesc foarte frumos pentru reteta si prezentare!

  3. Cu margarina la cutie se pot face sau numai cu margarina la pachet…la cate grade se pun la cuptor…abia astept sa le fac

  4. Buna seara ,se poate folosi unt in loc de margarina?Eu sunt impotriva margarinei.

  5. In loc de drojdie praf se poate pune drojdie proaspata si apa se poate inlocui cu lapte …ies foarte bine si fragede…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle