Cum se fac papanasii ? Reteta de papanasi cu dulceata. Retete de Papanasi .
Intr-un bol se amesteca branza, ouale, zaharul, bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat si amestecam bine.
Se adauga treptat faina si amestecam, pana obtinem un aluat omogen.
Daca aluatul este lipicios se adauga suplimentar faina, astfel incat sa obtinem un aluat usor de format.
Alautul se imparte in 6 parti uniforme. Din fiecare bucata taiem o bucatica de marimea unei nuci – pentru capacul de papanasi.
Formam papanasii – din bucatica mica formam o bila, din restul de aluat formam o bila mai mare.
Se pune pe masa presarata cu faina si infigem degetul in mijloc, rotim usor aluatul imprejurul degetului ca sa largim gaura.
Se pune intr-o tigaie adanca mult ulei la incins. Se muta focul la mediu si prajim papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (maxim 5 minute).
Papanasii se servesc cu smantana si dulceata. Pofta Buna!
Vezi si reteta : Bomboane cu nuca de cocos