Papanasi cu dulceata

O reteta simpla si reusita de papanasi, desertul ideal pentru intreaga familie. Sunt pufosi , gustosi si aromati !
Ingrediente:

350 gr branza de vaci proaspata si dulce

60 gr zahar

2 oua

1 varf lingurita bicarbonat de sodiu

180 gr faina

2 pliculete zahar vanilat

Decor - smantana si dulceata

Timp preparare

30 min

Nr. portii

6

4.2/5 - (64 votes)

Cum se fac papanasii ? Reteta de papanasi cu dulceata. Retete de Papanasi .

papanasi

Intr-un bol se amesteca branza, ouale, zaharul, bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat si amestecam bine.

papanasi

Se adauga treptat faina si amestecam, pana obtinem un aluat omogen.

papanasi cu dulceata

Daca aluatul este lipicios se adauga suplimentar faina, astfel incat sa obtinem un aluat usor de format.

papanasi

Alautul se imparte in 6 parti uniforme. Din fiecare bucata taiem o bucatica de marimea unei nuci – pentru capacul de papanasi.

Formam papanasii – din bucatica mica formam o bila, din restul de aluat  formam o bila mai mare.

Se pune pe masa presarata cu faina si infigem degetul in mijloc, rotim usor aluatul imprejurul degetului ca sa largim gaura.

papanasi



Se pune intr-o tigaie adanca mult ulei la incins. Se muta focul la mediu si prajim papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (maxim 5 minute).

papanasi

Papanasii se servesc cu smantana si dulceata. Pofta Buna!

Vezi si reteta : Bomboane cu nuca de cocos

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.