Tort Medovik

Tortul Medovik este un desert delicios, cu foi pe baza de miere , crema de smantana aromata si decor cu nuca. Este un tort preparat in casa , din ingrediente proaspete , de calitate , iar rezultatul este pe masura. Fin, aromat si gustos !
Ingrediente:

Foi - 520 gr faina  (480 gr pentru aluat +40 gr pentru modelat), 130 gr miere, 120 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 85 gr unt 80% grasime, 1 praf sare, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 2 oua.

Crema-600 gr smantana 20% grasime , 100 gr zahar pudra, 1 lingura zama lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie.

Decor - 30 gr nuca

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

10 bucati

4.2/5 - (20 votes)

Tort Medovik

Preparare Foi Tort Medovik

Punem intr-un vas mierea, untul , zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.

Asezam vasul pe baie de abur si amestecam pana se dizolva zaharul.



Se ia vasul de pe baia de abur , adaugam bicarbonatul de sodiu (nestins) si amestecam 1 minut.

Adaugam treptat ouale si mixam 2 minute.

Adaugam faina cernuta , amestecam si framantam pana se incorporeaza.

Vom obtine un aluat omogen si usor de modelat.



Aluatul se imparte in 10 parti egale, cca 90 gr/bucata.

Intindem fiecare bucata de aluat  pe hartie de copt , cu ajutorul fainii ( folosim sita), decupam aluatul dupa o forma de tort  (18-20 cm), iar surplusul se pune deoparte. Intepam toata suprafata foii cu o furculita.

Fiecare foaie se coace in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 3 minute – vezi foto.

Vom obtine 10 foi pentru tortul Medovik  , iar restul de aluat se intinde si se coace 4 minute la 200 C.

Lasam foile sa se racesca complet.



Preparare Decor Tort Medovik

Ultima foaie de aluat , coapta,  se rupe in bucati si impreuna cu nuca se pune intr-un blender.

Mixam cateva secunde  sau pana vom obtine o compozitie maruntita.

Preparare Crema Tort Medovik

Smantana se mixeaza 2 minute, adaugam sucul de lamaie, esenta de vanilie si mixam cateva secunde.

Adaugam treptat zaharul pudra si mixam  pana obtinem o compozitie densa.

Asamblare Tort Medovik

Punem o foaie de tort pe un platou, adaugam 2 linguri de crema si intindem uniform.

Asezam a doua foaie si continuam procedeul pana le finalizam.



Presam usor , iar  restul de crema se foloseste la imbracarea tortului ( folosim o spatula).

Tort Medovik

Se pune la rece 30 minute si apoi se decoreaza cu compozitia de nuca si foaie.

Tort Medovik

Se pune la rece pentru minim 4 ore, de preferat peste noapte.

Tortul Medovik in sectiune =>

Tort Medovik

Vezi si reteta : Tort Diplomat

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.