Preparare Foi Tort Medovik
Punem intr-un vas mierea, untul , zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.
Asezam vasul pe baie de abur si amestecam pana se dizolva zaharul.
Se ia vasul de pe baia de abur , adaugam bicarbonatul de sodiu (nestins) si amestecam 1 minut.
Adaugam treptat ouale si mixam 2 minute.
Adaugam faina cernuta , amestecam si framantam pana se incorporeaza.
Vom obtine un aluat omogen si usor de modelat.
Aluatul se imparte in 10 parti egale, cca 90 gr/bucata.
Intindem fiecare bucata de aluat pe hartie de copt , cu ajutorul fainii ( folosim sita), decupam aluatul dupa o forma de tort (18-20 cm), iar surplusul se pune deoparte. Intepam toata suprafata foii cu o furculita.
Fiecare foaie se coace in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 3 minute – vezi foto.
Vom obtine 10 foi pentru tortul Medovik , iar restul de aluat se intinde si se coace 4 minute la 200 C.
Lasam foile sa se racesca complet.
Preparare Decor Tort Medovik
Ultima foaie de aluat , coapta, se rupe in bucati si impreuna cu nuca se pune intr-un blender.
Mixam cateva secunde sau pana vom obtine o compozitie maruntita.
Preparare Crema Tort Medovik
Smantana se mixeaza 2 minute, adaugam sucul de lamaie, esenta de vanilie si mixam cateva secunde.
Adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana obtinem o compozitie densa.
Asamblare Tort Medovik
Punem o foaie de tort pe un platou, adaugam 2 linguri de crema si intindem uniform.
Asezam a doua foaie si continuam procedeul pana le finalizam.
Presam usor , iar restul de crema se foloseste la imbracarea tortului ( folosim o spatula).
Se pune la rece 30 minute si apoi se decoreaza cu compozitia de nuca si foaie.
Se pune la rece pentru minim 4 ore, de preferat peste noapte.
Tortul Medovik in sectiune =>
Vezi si reteta : Tort Diplomat
2 thoughts on “Tort Medovik”
Arată superb și am convingerea că este delicios !
Etapele realizării lui sunt explicate cu acuratețe, deci simplu de realizat.
Vă mulțumesc și sigur îl voi face !
Va doresc spor! Multumesc pentru apreciere!