Adaugam intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie.
Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 8-10 min.
Pregatim umplutura – branza se amesteca cu zahar, oua, gris, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.
Dupa timpul de coacere se scoate blatul din cuptor , se pune deasupra umplutura de branza dulce si se introduce din nou la cuptor ~ 20 min.
Intre timp, se bat albusurile cu sarea, apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar.
Albusurile se bat pana cand zaharul se dizolva complet si se formeaza o spuma densa.
Cand compozita din branza s-a inchegat , se scoate prajitura din cuptor si se adauga deasupra bezeaua obtinuta mai sus.
Se introduce tava din nou la cuptor~160 C pana bezeaua devine usor aurie si se intareste.
Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit (trecut prin apa rece).
Pofta Buna!
4 thoughts on “Prajitura cu branza dulce si bezea”
draga mea mara, sas tii ca la printat retete, nu apar ingredientele, si se intampla de mult timp, eu te vizitez des 🙂 , oricum totusi ca sa pot pritna , selectez si asa imi apar si ingredientele, dar cred ca e bine sa ti semnalez asta, si la laura adamache se intampla si nu stia…
altfel, e o incantare sa fim ospetiti de tine, toata admiratia si aprecierea.
sanatate,
cozia
Iti multumesc pentru atentionare, problema s-a rezolvat.
foarte buna reteta!!! Multumesc!
Rețeta preferata a familiei mele