full screen background image

Budinca de post cu mere si orez

Budinca de post cu mere si orez este desertul ideal in orice moment al zilei. Consistenta cremoasa, aroma de vanilie, scortisoara si gustul acrisor al merelor confera desertului o bunatate aparte. Va invit sa testati reteta!

Budinca de post cu mere si orez

Timp preparare:

45 minute

Portii:

3

Ingrediente:

Compozitia 1 - 200 gr orez, 200 ml apa, 900 ml lapte vegetal, 1 praf sare, 150 gr zahar, 30 gr unt de cocos, pudra  de vanilie.Compozitia 2 - 3 mere mari 80 gr zahar, scortisoara si vanilie.

Instructiuni preparare

Budinca de post cu mere si orez. Cum se face budinca de post?

Orezul se spala si se pune in apa fierbinte cu un praf de sare.

Se acopera si lasa deoparte 30 minute.

Intr-o cratita se infierbanta laptele vegetal, adaugam orezul si amestecam periodic.



Cand bobul de orez este aproape fiert , adaugam zaharul si continuam fierberea inca 5 minute.

Se lasa ia vasul de pe foc, adaugam pudra de scotisoara si amestecam.

Adaugam untul de cocos, amestecam si lasam budinca sa se racesca.

Curatam merele de coaja si le taiem cubulete.

Topim zaharul si cand capata o culoare aurie adaugam merele.

Amestecam usor si le lasam pe foc 2-3 minute.

Adaugam vanilia , iar cand compozitia s-a racit adaugam si scotisoara.



 

Asamblare Budinca de post cu mere si orez

Asezam compozitia de orez in  3 pahare, iar deasupra adaugam compozitia de mere.

Se serveste imediat.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta =>Prajituri de post

5/5 - (7 votes)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress