Indiene cu frisca si ciocolata

Cele mai bune prajituri de casa "Indiene cu frisca si ciocolata " - pandispan pufos, frisca aromata , ciocolata si cirese confiate.
Ingrediente:

Coji indiene (32 bucati ) - 8 oua, 80 gr zahar , 160 gr faina +50 gr pentru pudrat .

Umplutura - 500 gr frisca batuta, indulcita si aromata.

Sirop cu rom - 200 ml

Decor - 250 gr ciocolata +20 gr ulei, 16 cirese confiate , 150 gr frisca batuta, indulcita si aromata.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

16 prajituri

5/5 - (24 votes)

Indiene cu ciocolata. Indiene cu frisca. Reteta Indiene cu frisca si ciocolata.
Indiene cu frisca

Sirop cu rom – reteta aici 

Preparare Coji Indiene

Separam ouale. Albusurile se bat spuma.

Zaharul se adauga treptat si mixam pana se dizolva complet.

Galbenusurile se mixeaza  cu o lingura de albus batut .

Compozitia formata se adauga peste albusurile batute spuma.

Amestecam usor si  adaugam faina .

Cu miscari usoare vom amesteca compozitia pana se incorporeaza toata faina.

Pe o hartie de copt,  dimensiunea  39,5  x 34.5 cm  trasam forma circulara a unui pahar (diametru de 10 cm )



Compozitia se toarna cu ajutorul unui pos cu dui ,  in formele trasate anterior.

Pudram cojile indiene cu faina si le coacem in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 15 minute.

Indiene cu frisca

Le lasam sa se racesca cateva momente si le dezlipim de hartie.

Dupa racire, indepartam faina de la suprafata cu o pensula.

Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.

Jumatate din cantitatea de coji , adica 16  bucati, se gazureaza cu ciocolata.

Indiene cu frisca

Le punem la rece pentru 10 minute, timp in care se intareste ciocolata.

Restul de coji neglazurate ( 16 bucati) se trec rapid prin sirop si se pun pe chese.

Pe fiecare coaja indiana insiropata asezam cate o avelina  de frisca .

Cojile glazurate cu ciocolata se trampeaza pe interior cu sirop ( cu ajutorul unei pensule) si le asezam peste frisca.

Indiene cu frisca

Le decoram cu o avelina mica de frisca si o cireasa cofiata.

Indiene cu frisca

Se pun la rece si le servim dupa 2 ore.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta : Tort diplomat 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Indiene cu frisca si ciocolata”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.