Indiene cu ciocolata. Indiene cu frisca. Reteta Indiene cu frisca si ciocolata.

Preparare Coji Indiene
Separam ouale. Albusurile se bat spuma.
Zaharul se adauga treptat si mixam pana se dizolva complet.
Galbenusurile se mixeaza cu o lingura de albus batut .
Compozitia formata se adauga peste albusurile batute spuma.
Amestecam usor si adaugam faina .
Cu miscari usoare vom amesteca compozitia pana se incorporeaza toata faina.
Pe o hartie de copt, dimensiunea 39,5 x 34.5 cm trasam forma circulara a unui pahar (diametru de 10 cm )
Compozitia se toarna cu ajutorul unui pos cu dui , in formele trasate anterior.
Pudram cojile indiene cu faina si le coacem in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 15 minute.
Le lasam sa se racesca cateva momente si le dezlipim de hartie.
Dupa racire, indepartam faina de la suprafata cu o pensula.
Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.
Jumatate din cantitatea de coji , adica 16 bucati, se gazureaza cu ciocolata.
Le punem la rece pentru 10 minute, timp in care se intareste ciocolata.
Restul de coji neglazurate ( 16 bucati) se trec rapid prin sirop si se pun pe chese.
Pe fiecare coaja indiana insiropata asezam cate o avelina de frisca .
Cojile glazurate cu ciocolata se trampeaza pe interior cu sirop ( cu ajutorul unei pensule) si le asezam peste frisca.
Le decoram cu o avelina mica de frisca si o cireasa cofiata.
Se pun la rece si le servim dupa 2 ore.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta : Tort diplomat
1 thought on “Indiene cu frisca si ciocolata”
Arata colosal !