Indiene cu frisca si ciocolata

Cele mai bune prajituri de casa "Indiene cu frisca si ciocolata " - pandispan pufos, frisca aromata , ciocolata si cirese confiate.
Ingrediente:

Coji indiene (32 bucati ) - 8 oua, 80 gr zahar , 160 gr faina +50 gr pentru pudrat .

Umplutura - 500 gr frisca batuta, indulcita si aromata.

Sirop cu rom - 200 ml

Decor - 250 gr ciocolata +20 gr ulei, 16 cirese confiate , 150 gr frisca batuta, indulcita si aromata.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

16 prajituri

5/5 - (24 votes)

Indiene cu ciocolata. Indiene cu frisca. Reteta Indiene cu frisca si ciocolata.
Indiene cu frisca

Sirop cu rom – reteta aici 

Preparare Coji Indiene

Separam ouale. Albusurile se bat spuma.

Zaharul se adauga treptat si mixam pana se dizolva complet.

Galbenusurile se mixeaza  cu o lingura de albus batut .

Compozitia formata se adauga peste albusurile batute spuma.

Amestecam usor si  adaugam faina .

Cu miscari usoare vom amesteca compozitia pana se incorporeaza toata faina.

Pe o hartie de copt,  dimensiunea  39,5  x 34.5 cm  trasam forma circulara a unui pahar (diametru de 10 cm )



Compozitia se toarna cu ajutorul unui pos cu dui ,  in formele trasate anterior.

Pudram cojile indiene cu faina si le coacem in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 15 minute.

Indiene cu frisca

Le lasam sa se racesca cateva momente si le dezlipim de hartie.

Dupa racire, indepartam faina de la suprafata cu o pensula.

Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.

Jumatate din cantitatea de coji , adica 16  bucati, se gazureaza cu ciocolata.

Indiene cu frisca

Le punem la rece pentru 10 minute, timp in care se intareste ciocolata.

Restul de coji neglazurate ( 16 bucati) se trec rapid prin sirop si se pun pe chese.

Pe fiecare coaja indiana insiropata asezam cate o avelina  de frisca .

Cojile glazurate cu ciocolata se trampeaza pe interior cu sirop ( cu ajutorul unei pensule) si le asezam peste frisca.

Indiene cu frisca

Le decoram cu o avelina mica de frisca si o cireasa cofiata.

Indiene cu frisca

Se pun la rece si le servim dupa 2 ore.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta : Tort diplomat 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Indiene cu frisca si ciocolata”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.