Indiene cu ciocolata. Indiene cu frisca. Reteta Indiene cu frisca si ciocolata.
Sirop cu rom – reteta aici
Preparare Coji Indiene
Separam ouale. Albusurile se bat spuma.
Zaharul se adauga treptat si mixam pana se dizolva complet.
Galbenusurile se mixeaza cu o lingura de albus batut .
Compozitia formata se adauga peste albusurile batute spuma.
Amestecam usor si adaugam faina .
Cu miscari usoare vom amesteca compozitia pana se incorporeaza toata faina.
Pe o hartie de copt, dimensiunea 39,5 x 34.5 cm trasam forma circulara a unui pahar (diametru de 10 cm )
Compozitia se toarna cu ajutorul unui pos cu dui , in formele trasate anterior.
Pudram cojile indiene cu faina si le coacem in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 15 minute.
Le lasam sa se racesca cateva momente si le dezlipim de hartie.
Dupa racire, indepartam faina de la suprafata cu o pensula.
Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.
Jumatate din cantitatea de coji , adica 16 bucati, se gazureaza cu ciocolata.
Le punem la rece pentru 10 minute, timp in care se intareste ciocolata.
Restul de coji neglazurate ( 16 bucati) se trec rapid prin sirop si se pun pe chese.
Pe fiecare coaja indiana insiropata asezam cate o avelina de frisca .
Cojile glazurate cu ciocolata se trampeaza pe interior cu sirop ( cu ajutorul unei pensule) si le asezam peste frisca.
Le decoram cu o avelina mica de frisca si o cireasa cofiata.
Se pun la rece si le servim dupa 2 ore.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta : Tort diplomat
3 thoughts on “Indiene cu frisca si ciocolata”
Arata colosal !
Sirop cu rom- pagina nu exista
Multumesc pentru atentionare. Link-ul este reactualizat https://desertdecasa.ro/sirop-pentru-tort-si-prajituri/