full screen background image

Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni, desertul ideal in acest sezon! Daca printre fuctele voastre preferate se numera capsunile, aceasta prajitura o sa va incante papilele gustative. Cu o consistenta pufoasa si aromata, prajitura cu capsuni este preferata pentru mesele in familie.

Prajitura pufoasa cu capsuni

Timp preparare:

20 minute

Portii:

15

Ingrediente:

Blat - 5 oua, 220 gr zahar, 250 gr faina, 10 gr zahar vanilat, 100 ml ulei, 1 praf de sare, 1 lingurita praf de copt ( 4 gr) ,coaja de la o lamaie, 1 lingura zeama de lamaie.Umplutura - 250 gr capsuni (taiate in patru parti), 2 lingurite pesmet.Decor - zahar pudra vanilat.

Instructiuni preparare

Separam ouale, iar  albusurile le mixam cu praf de sare.

Adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva complet.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, praful de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie si  zaharul vanilat.

Mixam compozitia pentru 1 minut si se amesteca usor cu albusurile spuma.

Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.



Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

Amestecam capsunile cu  pesmet.

Se aseaza pe toata suprafata prajiturii, iar cu o furculita se apasa usor pe capsuni.

Prajitura pufoasa cu capsuni se coace pentru 25 minute / 180 C.



Dupa coacere , se lasa sa se racesca complet si  apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Se portioneaza in 15 bucati. Sa aveti pofta !

Vezi si reteta :Prajitura frageda cu crema de vanilie




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress