Cornulete pufoase de post

Cornulete pufoase de post pentru mese in familie. Aluatul le confera o pufosenie aparte, iar umplutura completeaza aromonios bunatatea desertului. Reteta Cornulete pufoase de post se prepara usor, cu ingrediente la indemana, iar rezultatul este delicios.
Ingrediente:

Aluat - 650 gr faina, 220 unt vegetal la temperatura camerei, 10 gr zahar vanilat, 50 gr zahar farin, 7 gr drojdie uscata, 50 ml apa calduta, 100 ml Fanta, 1 praf de sare.

Umplutura- 400 gr rahat de fructe.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora.

Nr. portii

56 bucati

4.7/5 - (7 votes)

Cornulete pufoase de post. Cornulete pufoase de post retete. 

Drojdia se pune in apa calduta, o lasam cateva minute si apoi se amesteca.

Mixam untul vegetal cu zaharul farin, sare  si zaharul vanilat.

Adaugam drojdia dizolvata si mixam.

Adaugam sucul de portocale si amestecam.

Adaugam jumatate din cantitatea de faina si amestecam.

Adaugam restul de faina si amestecam.

Vom obtine un aluat omogen si usor de modelat.

Impartim aluatul in bucati potrivite si intindem cu merdeneaua, cu ajutorul fainii.

Decupam aluatul dupa o farfurie cu diametrul de 30 cm.

Taiem  aluatul in opt triunghiuri , punem cate o bucata de rahat si rulam.

Cornuletele rulate le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt – vezi foto.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180C si coacem cornuletele  pentru 25 minute.

Dupa coacere, cornuletele pufoase de post se pun intr-un bol.

Presaram zahar si le miscam cu ajutorul bolului.

Punem cornuletele pe un platou de servire.

Cornulete pufoase de post – in sectiune.

 

Sa aveti pofta!

 

Vezi si reteta=>Chec cu iaurt si lamaie

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *