Cornulete pufoase de post. Cornulete pufoase de post retete.
Drojdia se pune in apa calduta, o lasam cateva minute si apoi se amesteca.
Mixam untul vegetal cu zaharul farin, sare si zaharul vanilat.
Adaugam drojdia dizolvata si mixam.
Adaugam sucul de portocale si amestecam.
Adaugam jumatate din cantitatea de faina si amestecam.
Adaugam restul de faina si amestecam.
Vom obtine un aluat omogen si usor de modelat.
Impartim aluatul in bucati potrivite si intindem cu merdeneaua, cu ajutorul fainii.
Decupam aluatul dupa o farfurie cu diametrul de 30 cm.
Taiem aluatul in opt triunghiuri , punem cate o bucata de rahat si rulam.
Cornuletele rulate le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt – vezi foto.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180C si coacem cornuletele pentru 25 minute.
Dupa coacere, cornuletele pufoase de post se pun intr-un bol.
Presaram zahar si le miscam cu ajutorul bolului.
Punem cornuletele pe un platou de servire.
Cornulete pufoase de post – in sectiune.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Chec cu iaurt si lamaie