Faina se amesteca cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam 1 minut cu zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam compozitia formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intindem intr-un strat uniform.
Lovim tava de masa , de 3-4 ori , pentru a elimina aerul din compozitie.
Se coace in cuptorul preincazit la 180C pentru 15- 20min, pana devine auriu sau trece testul scobitoarea.
Blatul cu cacao se obtine dupa acelasi procedeu => cacaua se amesteca cu apa pana devine ca o pasta apoi se adauga in compozitia de galbenusuri.
Lasam blaturile sa se racesca complet.
Crema se obtine prin mixarea untului la temperatura camerei cu esenta de rom si crema nutella.
Pe o tava dreptunghiulara asezam blatul de cacao si adaugam crema.
Intindem cu o spatula pe toata suprafata prajiturii in mod uniform.
Asezam blatul alb si presam usor. Topim ciocolata alba pe baie de abur si amestecam cu ulei.
Se intinde uniform pe toata suprafata prajiturii si decoram cu nuca de cocos.
Se introduce la rece pentru minim 1 ora apoi se portioneaza.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
3 thoughts on “Prajitura Zi si Noapte”
Ma bucur ca am gasit site-ul dvs,si cu el retetele copilariei…le am si eu …dar fara foto!Am facut prajitura de post ci mere,e de necrezut ca e de Post…
Complimente
Pentru ce dimensiuni de tava sunt cantitatile ? Multumesc !
tava 20×30 cm