Fursecuri fragede cu visine

Fursecuri fragede cu visine, un desert apreciat in acest sezon mai ales de cei mici. Gustul usor acrisor si fragezimea aluatului confera desertului bunatate si apreciere.
Ingrediente:

Aluat - 250 unt 82% grasime, 125 gr zahar pudra, 1 ou, 330 gr faina, 1o gr zahar vanilat, 1 praf de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita zeama de lamaie.

Decor - 250 gr visine fara sambure, zahar pudra (facultativ).

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

~ 700 gr

4.9/5 - (21 votes)

Intr-un bol adaugam untul la la temperatura camerei,  zaharul pudra, zaharul vanilat , bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie si praful de sare.

Mixam 5 minute , adaugam oul si mai mixam 1 minut.

Adaugam faina ,  amestecam pana se incorporeaza complet si mai mixam cateva secunde.

Compozitia obtinuta se toarna cu posul prevazut cu sprit (varf stelat ) pe tava tapetata cu hartie de copt.

In fiecare fursec asezam o visina, cu partea desfacuta in jos si presam usor.

Se coc la foc mediu ( 180  C ) pana capata la baza o culoare aurie, cca 8-10 minute.

Dupa coacere le lasam sa se racesca in tava 2-3 minute apoi le asezam pe un gratar de racire.

Inainte de servire le pudram cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Citeste si Reteta : Fursecuri cu rahat

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *