full screen background image

Pariziene cu mere

Miez pufos cu mere parfumate si scortisoara , o reteta rapida si ieftina ! Putem inlocui umplutura de mere cu : branza, nuci, rahat , etc si veti obtine un desert delicios. Ideale pentru pachetelul celor mici !

Pariziene cu mere

Timp preparare:

1 ora si 30 min.

Portii:

8 bucati

Ingrediente:

Aluat - 315 gr faina alba superioara, 2 oua, 5 gr drojdie instant (Dr. Oetker ), 100 ml lapte, 50 gr zahar, 50 gr smantana fermentata 20% grasime, 40 ml ulei, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare, ulei pentru modelat aluatul si unsa tava.Umplutura- 800 gr mere ( fara coaja si casuta semintelor) , 50 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara.Decor - 1 galbenus, 20 ml lapte, 20 gr zahar brut.

Instructiuni preparare

Umplutura – merele le taiem cubulete , le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si amestecam.

Punem cratita  la foc mic si amestecam periodic pana scade lichidul.
Cand merele s-au patruns si lichidul a scazut inchidem focul.
Adaugam scortisoara  , amestecam si lasam sa se racesca complet.
Aluatul – 100 gr faina se amesteca cu drojdia , adaugam laptele caldut si amestecam.
Acoperim vasul cu folie alimentara si punem la loc cald, cca 10 minute , pana isi dubleaza volumul.
Ouale se mixeaza cu zahar, extract de vanilie,  ulei , smantana si sare.
Compozitia formata ( sa nu fie rece) se  adauga peste maia.
Se amesteca bine cu un tel pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam treptat restul de faina si amestecam.
Vom obtine un aluat asemantor celui de cozonac , putin lipicios.
Se acopera cu folie alimentara si se pune la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Ungem mainile cu ulei + blatul de lucru si impartim aluatul in 8 bucati ( bile).
Fiecare bila o intindem in forma dreptunghiulara . Pe o margine adaugam umplutura.

Luam marginile de langa umplutura si le aducem in partea libera de aluat.

Presam usor marginile ca sa se lipeasca – vezi foto.

Partea ramasa o taiati in parti egale , subtiri si le trecem peste parte cu umplutura.
Le asezam cu grija in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Le ungem deasupra cu  ou batut + lapte , presaram zahar brut  si le lasam  cca  10-12 min  la dospit.

Le coacem la 180C pana se rumenesc frumos. Se servesc calde sau reci.

Pofta Buna!

Citeste si Reteta : Fluturasi cu branza dulce

Pariziene cu mere
(136 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Prajitura cu mere, alune si ciocolata

Prajitura cu mere , alune de padure si ciocolata este un desert delicios, pufos si care se prepara rapid. Nu...

Închide