4.9/5 - (175 votes)
Umplutura Pariziene cu mere – merele le taiem cubulete , le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si amestecam.
Punem cratita la foc mic si amestecam periodic pana scade lichidul.
Cand merele s-au patruns si lichidul a scazut inchidem focul.
Adaugam scortisoara , amestecam si lasam sa se racesca complet.
Preparare Aluat Pariziene cu mere – 100 gr faina se amesteca cu drojdia , adaugam laptele caldut si amestecam.
Acoperim vasul cu folie alimentara si punem la loc cald, cca 10 minute , pana isi dubleaza volumul.
Ouale se mixeaza cu zahar, extract de vanilie, ulei , smantana si sare.
Compozitia formata ( sa nu fie rece) se adauga peste maia.
Se amesteca bine cu un tel pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam treptat restul de faina si amestecam.
Vom obtine un aluat asemantor celui de cozonac , putin lipicios.
Se acopera cu folie alimentara si se pune la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Ungem mainile cu ulei + blatul de lucru si impartim aluatul in 8 bucati ( bile).
Fiecare bila o intindem in forma dreptunghiulara .
Pe o margine adaugam umplutura.
Luam marginile de langa umplutura si le aducem in partea libera de aluat.
Presam usor marginile ca sa se lipeasca – vezi foto.
Partea ramasa o taiati in parti egale , subtiri si le trecem peste parte cu umplutura.
Le asezam cu grija in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Le ungem deasupra cu ou batut + lapte , presaram zahar brut si le lasam cca 10-12 min la dospit.
Le coacem la 180C pana se rumenesc frumos. Se servesc calde sau reci.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Fluturasi cu branza dulce