4.9/5 - (175 votes)
Umplutura Pariziene cu mere – merele le taiem cubulete , le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si amestecam.

Cand merele s-au patruns si lichidul a scazut inchidem focul.

Preparare Aluat Pariziene cu mere – 100 gr faina se amesteca cu drojdia , adaugam laptele caldut si amestecam.


Compozitia formata ( sa nu fie rece) se adauga peste maia.

Se amesteca bine cu un tel pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam treptat restul de faina si amestecam.

Vom obtine un aluat asemantor celui de cozonac , putin lipicios.

Se acopera cu folie alimentara si se pune la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Ungem mainile cu ulei + blatul de lucru si impartim aluatul in 8 bucati ( bile).

Fiecare bila o intindem in forma dreptunghiulara .

Luam marginile de langa umplutura si le aducem in partea libera de aluat.
Presam usor marginile ca sa se lipeasca – vezi foto.

Partea ramasa o taiati in parti egale , subtiri si le trecem peste parte cu umplutura.

Le asezam cu grija in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Le coacem la 180C pana se rumenesc frumos. Se servesc calde sau reci.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Fluturasi cu branza dulce