full screen background image

Pariziene cu mere

Miez pufos cu mere parfumate si scortisoara , o reteta rapida si ieftina ! Putem inlocui umplutura de mere cu : branza, nuci, rahat , etc si veti obtine un desert delicios. Ideale pentru pachetelul celor mici !

Pariziene cu mere

Timp preparare:

1 ora si 30 min.

Portii:

8 bucati

Ingrediente:

Aluat - 315 gr faina alba superioara, 2 oua, 5 gr drojdie instant (Dr. Oetker ), 100 ml lapte, 50 gr zahar, 50 gr smantana fermentata 20% grasime, 40 ml ulei, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare, ulei pentru modelat aluatul si unsa tava.Umplutura- 800 gr mere ( fara coaja si casuta semintelor) , 50 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara.Decor - 1 galbenus, 20 ml lapte, 20 gr zahar brut.

Instructiuni preparare

Umplutura – merele le taiem cubulete , le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si amestecam.

Punem cratita  la foc mic si amestecam periodic pana scade lichidul.
Cand merele s-au patruns si lichidul a scazut inchidem focul.
Adaugam scortisoara  , amestecam si lasam sa se racesca complet.
Aluatul – 100 gr faina se amesteca cu drojdia , adaugam laptele caldut si amestecam.
Acoperim vasul cu folie alimentara si punem la loc cald, cca 10 minute , pana isi dubleaza volumul.
Ouale se mixeaza cu zahar, extract de vanilie,  ulei , smantana si sare.
Compozitia formata ( sa nu fie rece) se  adauga peste maia.
Se amesteca bine cu un tel pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam treptat restul de faina si amestecam.
Vom obtine un aluat asemantor celui de cozonac , putin lipicios.
Se acopera cu folie alimentara si se pune la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Ungem mainile cu ulei + blatul de lucru si impartim aluatul in 8 bucati ( bile).
Fiecare bila o intindem in forma dreptunghiulara . Pe o margine adaugam umplutura.

Luam marginile de langa umplutura si le aducem in partea libera de aluat.

Presam usor marginile ca sa se lipeasca – vezi foto.

Partea ramasa o taiati in parti egale , subtiri si le trecem peste parte cu umplutura.
Le asezam cu grija in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Le ungem deasupra cu  ou batut + lapte , presaram zahar brut  si le lasam  cca  10-12 min  la dospit.

Le coacem la 180C pana se rumenesc frumos. Se servesc calde sau reci.

Pofta Buna!

Citeste si Reteta : Fluturasi cu branza dulce

Pariziene cu mere
(136 voturi)

 

loading…


Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Chec cu stafide

Chec pufos cu stafide aromate! Cel mai bun desert pentru pachetelul celor mici !

Închide