full screen background image

Prajitura cu afine si branza dulce

Cea mai buna prajitura cu afine si branza dulce! Reteta Prajitura cu afine si branza dulce este simpla, aromata si delicioasa. Este un desert cu blat pufos, crema fina de branza si afine delicioase, prajitura perfecta pentru mese in familie.

Prajitura cu afine si branza dulce

Timp preparare:

40 minute

Portii:

24 buc/ tava 30x20 cm

Ingrediente:

Blat - 5 oua, 150 gr iaurt grecesc, 100 ml ulei, 200 gr zahar, 220 gr faina , 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie, 1 praf de sare.Crema de branza - 450 gr branza dulce, 200 gr afine, 3 oua, 100 gr zahar, 50 gr gris, 10 gr zahar vanilat , 40 gr smantana fermentata.

Instructiuni preparare

Preparare Crema

Intr-un bol mixam ingredientele: branza dulce,  oua, zahar,  gris, zahar vanilat si smantana fermentata.

Vom obtine o compozitie fina si omogena.

 



Preparare Blat

Albusul se mixeaza cu sare pana devine spuma.

Adaugam zaharul si mixam pana se dizolva.

Separat se mixeaza :  uleiul, galbenusurile,  praful de copt stins, vanilia si iaurtul, maxim 1 minut.

Amestecam cele doua compozitii.

Se adauga faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt.

Coacem prajitura la 180°C,  pentru 20 minute.

Peste blatul copt adaugam imediat crema de branza si uniformizam.

Adaugam afinele pe toata suprafata prajiturii.

Coacem prajitura pentru 25 minute la 180C.

Timpul total de coacere este de 45 minute, 20 minute la blat si 25 minute pentru crema.



Lasam prajitura sa se racesca complet si apoi portionam.

Se serveste la temperatura camerei.

Pofta Buna!




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Mini eclere

Aceste delicii se bucura de popularitate in toata lumea, iar glazura de ciocolata confera desertului o aroma aparte.

Închide