Pregatire Umplutura
Dovleacul placintar (miez) se rade si se amesteca cu zahar. Se pune intr-o cratita , la foc si se amesteca pana scade complet zeama ~ 12-14 minute. La final se adauga scortisoara, zaharul vanilat si grisul. Amestecam bine si inchidem focul.
Se lasa sa se racesca complet.
Pregatire Aluat
Intr-un vas mixam margarina cu zaharul farin , apa calduta si zaharul vanilat ~ 3-4 minute.
Adaugam treptat faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si praful de sare.
Amestecam si framantam pana se incorporeaza complet.
Aluatul obtinut se acopera cu o folie alimentara si se pune la rece pentru 20 minute.
Pregatire Placinta cu Dovleac
Se unge o tava ( dimensiunea 20×30 cm) cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
Aluatul se imparte in doua parti egale.
Intindem prima foaie , cu ajutorul fainii si o asezam in tava.
Indepartam surplusul de aluat si o intepam cu o furculita, din loc in loc.
Adaugam umplutura si o intindem uniform pe toata suprafata foii de aluat.
Intindem a doua parte de aluat (+ surplusul de la prima foaie) intr-o foaie dreptunghiulara si o asezam peste umplutura.
Indepartam surplusul de aluat si o intepam cu furculita, din loc in loc.
Placinta cu dovleac se introduce in cuptorul preincalzit la 180 C si se coace cca 35 minute .
Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează