Placinta cu dovleac reteta perfecta. Placinta cu dovleac retete.
Pregatire Umplutura
Dovleacul placintar (miez) se razuie si se amesteca cu zahar.
Se pune intr-o cratita , la foc mediu, si se amesteca pana scade complet zeama, cca 12-14 minute.
La final adaugam scortisoara, zaharul vanilat si grisul. Amestecam bine si inchidem focul.
Se lasa sa se raceasca complet.
Pregatire Aluat
Intr-un vas mixam margarina cu zaharul farin , apa calduta si zaharul vanilat, cca 3-4 minute.
Adaugam treptat faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si praful de sare.
Amestecam si framantam pana se incorporeaza complet.
Aluatul obtinut se acopera cu o folie alimentara si se pune la rece pentru 20 minute.
Pregatire Placinta cu Dovleac
Se unge o tava ( dimensiunea 20×30 cm) cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
Aluatul se imparte in doua parti egale.
Intindem prima foaie , cu ajutorul fainii si o asezam in tava.
Indepartam surplusul de aluat si o intepam cu o furculita, din loc in loc.
Adaugam umplutura si o intindem uniform pe toata suprafata foii de aluat.
Intindem a doua parte de aluat (+ surplusul de la prima foaie) intr-o foaie dreptunghiulara si o asezam peste umplutura.
Indepartam surplusul de aluat si o intepam cu furculita, din loc in loc.
Placinta cu dovleac se introduce in cuptorul preincalzit la 180 C/ 35 minute .
Se lasa sa se racesca complet, se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.
Pofta Buna!