Salamul de biscuiti este cel mai bun desert al copilariei. Nelipsit de la mesele festive, salamul de biscuiti este un desert bun in orice moment. Reteta mea va garanteaza obtinerea unui desert aromat si extrem de gustos.

Timp preparare:
3-4 orePortii:
2 batoane / 30 feliiIngrediente:
500 gr biscuiti, 80 gr ciocolata cu 65% cacao, 200 ml lapte, 100 gr zahar, 100 gr unt, 200 gr rahat asortat , 50 gr nuca, 1 lingurita esenta rom.Decor - zahar pudra vanilat.Instructiuni preparare
Reteta Salam de biscuiti. Cum se face Salamul de biscuiti ? Retete Salam de biscuiti.
Biscuitii se rup in bucati potrivite si se pun intr-un bol mare.
Miezul de nuca se marunteste, rahatul se taie cubulete.
Intr-o cratita punem laptele, zaharul, untul si ciocolata maruntita.
Amestecam pana ce compozitia ajunge ln punctul de fierbere si se mai lasa 1 minut pe foc.
Se lasa sa se racoreasca 2-3 minute apoi se toarna peste biscuitii maruntiti.
Adaugam rahatul , esenta de rom, miezul de nuca si amestecam.
Compozitia formata se imparte in doua parti.
Se ia compozitie , se pune pe foile alimentara +folie aluminiu (la baza) apoi se ruleaza strans.
Se inchide la capete apoi se introduce la rece pentru 2-3 ore, de preferat peste noapte.
Salamul de biscuiti se pudreaza cu zahar farin vanilat apoi se portioneaza in felii potrivite
Pofta Buna!
Foarte frumos
Multumesc!
Cand se adauga cacao
In reteta folosim doar ciocolata.