Tiramisu cu fructe la pahar

Ce poate fi mai bun decat un Tiramisu la pahar? De acesta data in varianta cu fructele preferate. Crema Tiramisu, piscoturi insiropate si fructe aromate, un desert extrem de bun!
Ingrediente:

Crema - 200 ml smantana pentru frisca+50 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 250 gr mascarpone, 2 galbenusuri, 80 gr zahar, 15 ml esenta rom.

16 bucati piscoturi de sampanie, 365 gr piersici depilate din compot, 20 bucati zmeura proaspata, 1/2 bucata kiwi.

Sirop - 50 ml cafea, 50 gr zahar, 150 ml apa, 5 ml esenta rom.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

4 pahare ( capacitate 1 pahar - 520 ml )

4.9/5 - (62 votes)

Cum preparam Tiramisu  cu fructe la pahar? Tirmisu cu fructe la pahar . Cel mai bun Tiramisu. Cum se face Tiramisu la pahar. Reteta de Tiramisu cu fructe la pahar.

Preparare Crema Tiramisu

Galbenusurile se mixeaza cu zahar ( pe baie de abur) pentru 1 minut.

Compozitia va capata o culoare deschisa si se va ingrosa.

Se lasa sa se racesca, se amesteca cu esenta de rom si mascarpone.

Mixam pana obtinem o compozitie  omogena.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat.

Se adauga peste compozitia de mascarpone si se  mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
Crema se pastreaza la frigider pana pregatim siropul si taiem fructele.
Siropul – amestecam bine cafeaua cu  zaharul,  apa si  esenta de rom.


Taiem fiecare piscot de sampanie pe jumatate, le trecem rapid prin sirop si le asezam cate patru  bucati in fiecare pahar – vezi foto.

Adaugam un start de crema Tiramisu , piersici din compot taiate felii si zmeura taiata pe jumatate.
Adaugam al doilea strat de piscoturi insiropate.

Adaugam restul  de crema Tiramisu.

Decoram paharele cu felii de piersici , zmeura  intreaga si kiwi – vezi foto.
Se introduc la rece pentru minim doua ore.
Vezi si reteta: Tort Tiramisu
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *