Mod de preparare – Blat cu cacao , Crema Ganache ,Sirop pentru torturi
1/2 din compozitia de crema se amesteca cu alune coapte si macinate.
Blatul se taie in trei foi egale. Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam si adaugam primul strat de crema .
Adaugam a doua foaie de blat , insiropam si adaugam al doilea strat de crema.
Ultima foaie de blat se insiropeaza pe interior , se aseaza peste stratul de crema si se preseaza usor .
Tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema (fara alune) si se introduce la rece pentru o ora.
Finisare
Ciocolata se topeste pe baie de abur. O parte se folosete la obtinerea frunzelor si a decorului iar cu restul se glazureaza tortul.
Tortul de alune cu ciocolata se pune pe un blat tapetat cu folie alimentara si se imbraca in ciocolata (cu ajutorul unei spatule).
Se decoreaza rapid cu alune si se introduce la rece.
In acest timp formam frunzele de ciocolata , le presaram cu alune macinate si se pun la rece pentru 10 minute.
Jumatate din suprafata tortului se decoreaza cu ciocolata topita , vezi foto.
Se aseaza tortul pe un platou si se decoreaza pe margini cu aveline din crema , ciocolata topita , frunze de ciocolata si alune.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
2 thoughts on “Tort cu alune si ciocolata”
Arata delicios !
Multumesc !