Tort cu alune si ciocolata

Un tort cu aroma intensa de ciocolata , blat pufos si alune coapte. Tortul perfect !!!
Ingrediente:

Blat cu cacao -5 oua, 7 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, 1 lingura apa rece, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao neagra, 1 lingura ulei

Crema - 1 portie Crema Ganache + 60 gr alune coapte si macinate.

Decor - 250 gr ciocolata ( pentru glazurat , frunze de ciocolata si decor) , 120 gr alune coapte si macinate, crema.

Timp preparare

2 ore si 30 min

Nr. portii

10

5/5 - (216 votes)

Mod de preparare – Blat cu cacao , Crema Ganache ,Sirop  pentru torturi

crema de ciocolata cu nuca

1/2 din compozitia de crema se amesteca cu alune coapte si macinate.

Blatul se taie in trei foi egale. Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam si  adaugam primul strat de crema .

Adaugam a doua foaie de blat , insiropam si adaugam al doilea strat de crema.

Ultima foaie de blat se insiropeaza pe interior , se aseaza peste stratul de crema  si se preseaza usor .

Tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema (fara alune) si se introduce la rece pentru o ora.

tort cu nuca si ciocolata imagine

Finisare

Ciocolata se topeste pe baie de abur. O parte se folosete la obtinerea frunzelor si a decorului iar cu restul se glazureaza tortul.

Tortul de alune cu ciocolata  se pune pe un blat tapetat cu folie alimentara si se imbraca  in ciocolata (cu ajutorul unei spatule).

Se decoreaza rapid  cu alune si se introduce la rece.

 

 

In acest timp formam frunzele de ciocolata ,  le presaram cu alune macinate si se pun la rece pentru 10 minute.tort cu ciocolata reteta

 

Jumatate din suprafata tortului se decoreaza cu ciocolata topita , vezi foto.

Se aseaza tortul  pe un platou si se  decoreaza pe margini cu aveline din crema , ciocolata topita , frunze de ciocolata si alune.

tort cu nuca si ciocolata foto

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

tort cu alune si ciocolataPofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Tort cu alune si ciocolata”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *