Unt de arahide reteta simpla si sanatoasa

Descopera Unt de arahide reteta simpla si sanatoasa! O varianta simpla si naturala, fara adaosuri artificiale. Are o textura fina si un gust intens de arahide coapte, perfect pentru a fi savurat pe paine, in deserturi sau ca ingredient in diverse preparate.
Unt de arahide
Ingrediente:

200 gr arahide crude

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1

5/5 - (7 votes)

Unt de arahide reteta simpla si sanatoasa, un ingredient perfect pentru deserturi sanatoase si pline de savoare. In biscuiti, ofera fragezime si un plus de proteine, facandu-i mai satiosi si aromati. De asemenea, poate fi folosit in prajituri, batoane energizante sau creme pentru torturi, aducand un gust bogat si o consistenta fina. Indiferent de reteta, untul de arahide transforma orice desert intr-o experienta delicioasa!

Unt de arahide

Cum se prepara untul de arahide

Preincalzim cuptorul la 180°C.

Intindem arahidele intr-o tava si le coacem timp de 10-15 minute, amestecandu-le la jumatatea timpului pentru o rumenire uniforma.

Le lasam sa se raceasca putin, apoi le frecam intre palme sau intr-un prosop de bucatarie pentru a indeparta cojile.

Punem arahidele curatate intr-un robot de bucatarie si le mixam pana cand devin o crema fina.Unt de arahide

La inceput vor fi sfaramate, apoi vor elibera uleiul natural si textura se va transforma intr-un unt cremos.

Unt de arahide Optional, poti adauga un praf de sare sau o lingurita de miere pentru un gust mai intens.

Transfera untul de arahide intr-un borcan si pastreaza-l la frigider.

Se poate consuma imediat si rezista cateva saptamani in conditii optime. Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *