Unt de arahide reteta simpla si sanatoasa, un ingredient perfect pentru deserturi sanatoase si pline de savoare. In biscuiti, ofera fragezime si un plus de proteine, facandu-i mai satiosi si aromati. De asemenea, poate fi folosit in prajituri, batoane energizante sau creme pentru torturi, aducand un gust bogat si o consistenta fina. Indiferent de reteta, untul de arahide transforma orice desert intr-o experienta delicioasa!
Cum se prepara untul de arahide
Preincalzim cuptorul la 180°C.
Intindem arahidele intr-o tava si le coacem timp de 10-15 minute, amestecandu-le la jumatatea timpului pentru o rumenire uniforma.
Le lasam sa se raceasca putin, apoi le frecam intre palme sau intr-un prosop de bucatarie pentru a indeparta cojile.
Punem arahidele curatate intr-un robot de bucatarie si le mixam pana cand devin o crema fina.
La inceput vor fi sfaramate, apoi vor elibera uleiul natural si textura se va transforma intr-un unt cremos.
Optional, poti adauga un praf de sare sau o lingurita de miere pentru un gust mai intens.
Transfera untul de arahide intr-un borcan si pastreaza-l la frigider.
Se poate consuma imediat si rezista cateva saptamani in conditii optime. Sa aveti pofta!