La obtinerea Tortului Amandina am folosit un blat de tort cu ciocolata – click pentru reteta detaliata.
Acest blat poate fi folosit cu succes si la obtinerea altor retete de tort.
Crema utilizata la realizarea tortului Amandina este crema Ganache , o crema fina si delicioasa, care o prepar destul de des pentru deserturi.
Crema Ganache se imparte in patru parti. Trei parti pentru straturi, iar ultima parte pentru decor.
Click pentru reteta detaliata.
Sirop pentru torturi – Click pentru reteta detaliata.
Asamblare Tort Amandina
Blatul de tort se taie in patru foi.
Pe un platou de tort se pune cca 20 ml sirop si se aseaza prima foaie.
Se trampeaza si se adauga prima parte de crema Gnache.
Se repeta operatia pana la finalizare.
Presam usor si punem tortul la rece pentru minim 3 ore.
Dupa racire, se unge cu crema de ciocolata intr-un strat subtire.
Ciocolata se topeste pe baie de abur si se omogenizeaza cu uleiul.
Ciocolata nu se toarna fierbinte peste tort !!!
Amestecam periodic, pana devine usor calduta, si se pune intr-un cornet.
Glazuram tortul – vezi foto.
Toata suprafata tortului se decoreaza cu aveline din crema Ganache.
Se pune la rece pentru 1 ora.
Se pasteaza la rece , maxim 48 ore.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta: Tort Diplomat
2 thoughts on “Tort Amandina”
Foarte reusit,dar NU este tort Amandina ! Acesta este tort de ciocolata ! Amandina NU are nici un gram de ciocolata !!!
Amandina se face cu Fondant atat in crema cat si glazura,zahar ars la trampare,si putin in glazura.
De ce va folositi de numele unei retete consacrate daca nu oferiti acest produs???Cum e posibil sa ai un blog culinar si sa nu stii sau sa nu respecti o reteta originala atat de cunoscuta si indragita de romani????
Tortul Amandina in varianta mea!