Tort Amandina

Tort Amandina este un desert nelipsit de la mesele festive, mai ales la sarbatorile de iarna. Blat cu ciocolata, crema fina de ciocolata si sirop cu rom, un desert DELICIOS!
Tort Amandina
Ingrediente:

Blat de ciocolata- 6 oua, 200 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 30 gr cacao, 50 gr ciocolata 50% cacao, 210 gr faina, 1 praf sare, 3 linguri ulei, 5 gr praf de copt, 1 lingurita zeama lamaie.

Crema de ciocolata- 300 gr ciocolata neagra 52% cacao, 300 ml smantana pentru frisca 35% grasime , 1 lingura esenta de rom.

Sirop pentru torturi -1 portie.

Glazura - 100 gr ciocolata neagra 52% cacao +1 lingurita ulei.

Decor - Crema de ciocolata.

Timp preparare

1 ora si 30 minute.

Nr. portii

10

5/5 - (24 votes)

La obtinerea  Tortului Amandina am folosit un  blat de tort cu ciocolataclick pentru reteta detaliata.

blat pentru tort cu ciocolata

Acest blat poate fi folosit cu succes si la obtinerea altor retete de tort.

Crema utilizata la realizarea tortului Amandina este crema Ganache , o crema fina si delicioasa, care o prepar destul de des pentru deserturi.crema ganache

Crema Ganache se imparte in patru parti. Trei parti pentru straturi, iar ultima parte pentru decor.

crema ganacheClick pentru reteta detaliata.

Sirop pentru torturiClick pentru reteta detaliata.

Asamblare Tort Amandina

 

blat pentru tort cu ciocolata

Blatul de tort se taie in patru foi.

Pe un platou de tort se pune cca 20 ml sirop si se aseaza prima foaie.

Se trampeaza si se adauga prima parte de crema Gnache.

Se repeta operatia pana la finalizare.

Tort Amandina

Presam usor si punem tortul la rece pentru minim 3 ore.

Dupa racire, se unge cu crema de ciocolata  intr-un strat subtire.

Ciocolata se topeste pe baie de abur si se omogenizeaza cu uleiul.

Ciocolata nu se toarna fierbinte peste tort !!!

Amestecam periodic,  pana devine usor calduta,  si se pune intr-un cornet.

Glazuram tortul – vezi foto.

Tort Amandina

Toata suprafata tortului se decoreaza cu aveline din crema Ganache.

Se pune la rece pentru 1 ora.

Se pasteaza la rece , maxim 48 ore.

Tort AmandinaSa aveti pofta!

Vezi si reteta: Tort Diplomat

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Tort Amandina”

  1. Foarte reusit,dar NU este tort Amandina ! Acesta este tort de ciocolata ! Amandina NU are nici un gram de ciocolata !!!
    Amandina se face cu Fondant atat in crema cat si glazura,zahar ars la trampare,si putin in glazura.
    De ce va folositi de numele unei retete consacrate daca nu oferiti acest produs???Cum e posibil sa ai un blog culinar si sa nu stii sau sa nu respecti o reteta originala atat de cunoscuta si indragita de romani????

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *