Cum facem blatul de tort cu ciocolata ? Blat de tort cu ciocolata – reteta rapida.
Praful de copt se amesteca cu zeama de lamaie.
Ciocolata se topeste pe baie de abur.
Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare , praful de copt stins si mixam 5 minute.
Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.
Ciocolata topita ( rece) se amesteca cu ulei si compozitia de mai sus.
Faina se amesteca cu cacaua, se trec prin sita si apoi se adauga peste compozitia de oua.
Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.
Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul cu ciocolata in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.
Dupa racire se taie in patru foi de aceasi dimensiune.
Vezi si reteta: Foi Dobos
2 thoughts on “Blat de tort cu ciocolata”
Buna ziua. La ingredientele numerotate mai sus nu apare ciocolata ca si gramaj ci numai in descriere . Va multumesc. O zi buna
50 gr cicocolata cu 50% cacao. Mult spor!