full screen background image

Foi Dobos

Foi Dobos pentru cel mai bun tort sau prajitura . Se prepara usor , sunt pufoase si extrem de gustoase.

Foi Dobos

Timp preparare:

40 minute

Portii:

6 foi - 1 tort cu diametrul de 18-20 cm.

Ingrediente:

6 oua, 120 gr zahar , 120 gr faina, 1 praf sare.

Instructiuni preparare

Foi Dobos pentru tort. Foi tort Dobos. Dobos retete.

Foi Dobos

Se impart ingredientele in 3 parti  ( 2 oua+40 gr zahar +40 gr faina +1 praf sare ) si preparam foile Dobos in 3 transe.

Ouale se separa.  Albusurile se bat spuma cu sare , adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Galbenusurile se mixeaza si se adauga peste  albusurile batute.

 

Amestecam usor si adaugam faina .

Amestecam usor pana la incorporarea completa a fainii.

Pe o hartie de copt insemnam forma tortului ( 2 cercuri ) , punem compozitia obtinuta si o intindem uniform.

Foile Dobos se coc in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 10-12 minute.

Foi Dobos

Dupa coacere le lasam sa se racesca si le desprindem de pe hartia de copt.

In forma rotunda se folosesc la obtinerea tortului Dobos , iar in forma dreptunghiulara la prajiturile : Cabana, Bucegi, Dobos.

Foi Dobos
(3 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Blat pufos de tarta

Blat pufos de tarta - ideal pentru a obtine un desert cu adevarat delicios !

Închide