Foi Dobos pentru tort. Foi tort Dobos. Dobos retete.
Se impart ingredientele in 3 parti ( 2 oua+40 gr zahar +40 gr faina +1 praf sare ) si preparam foile Dobos in 3 transe.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu sare , adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.
Galbenusurile se mixeaza si se adauga peste albusurile batute.
Amestecam usor si adaugam faina .
Amestecam usor pana la incorporarea completa a fainii.
Pe o hartie de copt insemnam forma tortului ( 2 cercuri ) , punem compozitia obtinuta si o intindem uniform.
Foile Dobos se coc in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 10-12 minute.
Dupa coacere le lasam sa se racesca si le desprindem de pe hartia de copt.
In forma rotunda se folosesc la obtinerea tortului Dobos , iar in forma dreptunghiulara la prajiturile : Cabana, Bucegi, Dobos.