Foi Dobos

Foi Dobos pentru cel mai bun tort sau prajitura . Se prepara usor , sunt pufoase si extrem de gustoase.
Ingrediente:

6 oua, 120 gr zahar , 120 gr faina, 1 praf sare.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

6 foi - 1 tort cu diametrul de 18-20 cm.

4.7/5 - (16 votes)

Foi Dobos pentru tort. Foi tort Dobos. Dobos retete.

Foi Dobos

Se impart ingredientele in 3 parti  ( 2 oua+40 gr zahar +40 gr faina +1 praf sare ) si preparam foile Dobos in 3 transe.

Ouale se separa.  Albusurile se bat spuma cu sare , adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Galbenusurile se mixeaza si se adauga peste  albusurile batute.

Amestecam usor si adaugam faina .

Amestecam usor pana la incorporarea completa a fainii.

Pe o hartie de copt insemnam forma tortului ( 2 cercuri ) , punem compozitia obtinuta si o intindem uniform.

Foile Dobos se coc in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 10-12 minute.

Foi Dobos

Dupa coacere le lasam sa se racesca si le desprindem de pe hartia de copt.

In forma rotunda se folosesc la obtinerea tortului Dobos , iar in forma dreptunghiulara la prajiturile : Cabana, Bucegi, Dobos.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.