Budinca de orez cu mere
Spalam merele si le curatam de coaja. Indepartam mijocul si le taiem cubulete.
Intr-o cratita se pune zaharul la topit , cand va capata o culoare aurie se adauga untul si amestecam bine.
Adaugam cubuletele de mere si le lasam sa fiarba la foc mic cca 2-3 min. Adaugam apa si mai fierbem maxim 1 min.
Se pun la fiert laptele (500 ml) cu zaharul si batonul de scortisoara. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca. Se fierbe timp de 15-18 min, la foc mic. Se amesteca des pentru a nu se lipi.
Cand orezul este aproape fiert se adauga amidonul dizolvat in restul de lapte (100 ml) si se mai fierbe 2-3 min.
Orezul fiert se lasa sa se racesca apoi se pune la cupe – in straturi alternative cu compozitia de mere.
Compozitia de mere se incalzeste usor inainte de a forma cupa de budinca.
Se serveste imediat.
Pofta Buna!