Rulada de biscuiti cu crema de unt si cocos

Rulada de biscuiti cu crema de unt si cocos, un desert fin, aromat si bun. Reprezentativa  pentru masa de Craciun, Rulada de biscuiti cu crema de unt si cocos face parte din colectia Top Prajituri de Casa. Rapid si delicios, un desert apreciat si preparat cu mare drag de gospodine.
Ingrediente:

Foaie - 300 gr biscuiti, 2 linguri cacao, 100 gr zahar pudra, 10 linguri  lapte, 15 ml esenta rom.

Umplutura - 100 gr unt, 150 gr zahar pudra, 70 gr nuca de cocos, 1 lingura lapte.

Decor - nuca de cocos.

Timp preparare

20 minute.

Nr. portii

2 rulouri/ 28 felii.

4.9/5 - (16 votes)

Preparare foaie

Maruntim biscuitii  pana obtinem o compozitie fina.

Adaugam cacaua, laptele, esenta de rom si  zaharul pudra.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Preparare umplutura

Untul,  la temperatura camerei,  se mixeaza cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie cremoasa.

Adaugam laptele, nuca de cocos si amestecam.

Asamblare

Impartim compozitia cu cacao si crema in doua parti. Vom obtine doua rulouri.

Asezam pe un blat o folie alimentara, punem compozitia cu cacao (1 parte) si asezam o folie alimentara.

Intindem compozitia, cu ajutorul unui sucitor, in forma dreptunghiulara.

Asezam crema de unt cu cocos ( 1 parte) si intindem uniform.

Pentru o uniformizare perfecta, asezam o folie alimentara peste crema si intindem usor cu sucitorul.

Rulam strans cu ajutorul foliei alimentare de dedesubt.

Ruloul format se strange cu folia alimentara , se imbraca  intr-o folie de staniol si se pune la rece pentru 2 ore.

Ruloul se trece prin nuca de cocos si se tapeteaza uniform.

Pentru a potiona, folosim o hartie pentru a prinde ruloul si apoi taiem.

Portionam in felii potrivite.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Prajitura Alba ca Zapada

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *