Aroma de lamaie, merisoarele si consistenta pufoasa, au ca rezultat un chec excelent !

Timp preparare:
30 minutePortii:
1 buc ( dimensiune tava - lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )Ingrediente:
5 albusuri, 200 gr zahar pudra, 160 gr faina, 10 ml ulei, 10 gr zahar vanilat, 70 gr merisoare, coaja razuita de la 1 lamaie potrivita, 1 lingurita praf de copt,1 praf sare.Decor - 100 gr ciocolata alba +1 lingurita ulei , decor floriceleInstructiuni preparare
Albusurile se pun intr-un bol, adaugam un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma aerata.
Adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam pana obtinem o compozitie ferma, cca 4 minute.
Adaugam merisoarele, coaja de lamaie si amestecam usor.
Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste compozitie si amestecam usor, de sus in jos.
Adaugam uleiul si amestecam usor , pana se incorporeaza.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde uniform.
Se coace cca 25 minute, in cuptorul preincalzit la 180C.
Dupa coacere , se lasa sa se racesca cca 10 minute apoi se scoate din tava .
Se pune pe un gratar si se lasa sa se racesca complet.
Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.
Checul se intoarce cu fata in jos , se toarna ciocolata topita si se intinde usor cu o spatula.
Pe toata suprafata checului se presara decor de floricele.
Se lasa sa se intareasca complet ciocolata apoi se portioneaza.
Pofta Buna!
Robot de bucatarie Electrolux Assistant Pro Kitchen
Robotul de bucatarie Electrolux Assistant Pro Kitchen este aparatul perfect …
Cea mai iubita prajitura din Romania
Dr. Oetker România a împlinit în acest an 20 de …