Albusurile se pun intr-un bol, adaugam un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma aerata.
Adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam pana obtinem o compozitie ferma, cca 4 minute.
Adaugam merisoarele, coaja de lamaie si amestecam usor.
Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste compozitie si amestecam usor, de sus in jos.
Adaugam uleiul si amestecam usor , pana se incorporeaza.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde uniform.
Se coace cca 25 minute, in cuptorul preincalzit la 180C.
Dupa coacere , se lasa sa se racesca cca 10 minute apoi se scoate din tava .
Se pune pe un gratar si se lasa sa se racesca complet.
Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.
Checul se intoarce cu fata in jos , se toarna ciocolata topita si se intinde usor cu o spatula.
Pe toata suprafata checului se presara decor de floricele.
Se lasa sa se intareasca complet ciocolata apoi se portioneaza.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează