Prajitura Bounty reteta. Reteta Prajitura Bounty . Retete prajitura Prajitura Bounty .
Preparare Blat
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul vanilat, zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma.
Galbenusurile se mixeaza, iar faina se amesteca cu praful de copt si cacao.
Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma , amestecam usor si apoi adaugam compozitia de faina, cernuta.
Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( dimeniuni 30x20cm).
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 15 minute.
Preparare Crema
Punem intr-o cratita, laptele si praful de sare.
Asezam cratita pe foc, iar la primul clocot adaugam grisul, in ploaie.
Amestecam continuu pana se ingroasa, cca 1 minut.
Inchidem focul, adaugam nuca de cocos, zaharul vanilat si amestecam.
Lasam sa se raceasca si apoi adaugam untul la temperatura camerei.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Preparare Sirop
Amestecam ingredientele pana la dizolvarea completa a zaharului.
Asamblare
Tapetam tava de copt cu folie alimentara.
Asezam blatul si il intepam pe toata suprafata cu o scobitoare.
Adaugam siropul pe toata suprafata blatului.
Lasam deoparte, pentru 5 minute.
Adaugam crema peste blat si nivelam suprafata.
Introducem tava la frigider, pentru 15 minute.
Preparare glazura
Punem smantana pentru frisca intr-o craticioara.
Cand smantana a ajuns la punctul de fierbere, adaugam ciocolata si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Lasam sa se racoreasca 5 minute.
Turnam glazura peste prajitura si o punem din nou la rece.
Decoram cu nuca de cocos si portionam.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta – Bomboane cu nuca de cocos