Prajitura Bounty

Prajitura Bounty, un desert aromat,  cu blat pufos, nuca de cocos si ciocolata. Reteta este insipirata celebrul Bounty, cunoscut pentru gustul sau distinct de nuca de cocos si ciocolata. Blatul pufos cu cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata, ofera prajiturii  un produs cu straturi distincte, potrivite sa creeze un desert aromat si delicios. Testeaza Prajitura Bounty !
Ingrediente:

Blat - 4 oua mari, 100 gr zahar, 115 gr faina, 25 gr cacao, 5 gr praf de copt, 1 praf de sare, 10 gr zahar vanilat.

Sirop - 50 ml apa, 20 gr zahar, 1/2 lingurita esenta de rom.

Crema - 800 ml lapte, 150 gr gris, 150 gr zahar, 100 gr nuca de cocos, 180 gr unt 82%, 10 gr zahar vanilat, 1 praf de sare.

Glazura - 150 ml smantana pentru frisca, 150 gr ciocolata pentru prajituri 50% cacao.

Decor - 40 gr nuca de cocos

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

24

5/5 - (33 votes)

Prajitura Bounty  reteta. Reteta Prajitura Bounty . Retete prajitura Prajitura Bounty .

 

Preparare Blat

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul vanilat, zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma.

Galbenusurile se mixeaza, iar faina se amesteca cu praful de copt si cacao.

Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma , amestecam usor si apoi adaugam  compozitia de faina, cernuta.

Amestecam usor  pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam compozitia formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( dimeniuni 30x20cm).

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 15 minute.

Preparare Crema

Punem intr-o cratita,  laptele si praful de sare.

Asezam cratita pe foc, iar  la primul clocot adaugam  grisul, in ploaie.

Amestecam continuu pana se ingroasa, cca 1 minut.

Inchidem focul, adaugam nuca de cocos, zaharul vanilat  si amestecam.

Lasam sa se raceasca si apoi adaugam untul la temperatura camerei.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Preparare Sirop

Amestecam ingredientele pana la dizolvarea completa a zaharului.

Asamblare 

Tapetam tava de copt cu folie alimentara.

Asezam blatul si il intepam pe toata suprafata cu o scobitoare.

Adaugam siropul pe toata suprafata blatului.

Lasam deoparte,  pentru 5 minute.

Adaugam crema peste blat si nivelam suprafata.

Introducem tava la frigider, pentru 15 minute.

Preparare glazura

Punem smantana pentru frisca intr-o craticioara.

Cand smantana  a ajuns  la punctul de fierbere, adaugam ciocolata si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Lasam sa se racoreasca 5 minute.

Turnam glazura peste prajitura si o punem din nou la rece.

Decoram cu  nuca de cocos si  portionam.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta – Bomboane cu nuca de cocos

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *