Chec cu cafea

Pentru acest chec am ales varianta de cafea din orz , deoarece o consider mai sanatoasa , iar checul este pufos, aromat si preferat de cei mici .
Ingrediente:

7 oua, 240 gr zahar, 240 gr faina, 80 gr unt topit (caldut - nu fierbinte), 1 plic praf de copt, 10 gr zahar vanilat , 1 praf sare, 15 gr Cafea din Orz.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

1 chec (30.5x11.5x6.8 cm)

4.3/5 - (12 votes)

Chec cu cafea reteta in imagini. Reteta de chec cu cafea. Prajituri de casa cu cafea.chec cu cafea

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam un minut cu zaharul vanilat  si untul topit.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .



Adaugam treptat faina +praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Compozitia se imparte in doua parti egale. Intr-una din parti se adauga cafeaua solubila si amestecam pana se incorporeaza complet.

Intr-o tava   tapetata cu hartie de copt se aseaza un strat din compozitia alba,  iar pe mijloc adaugam un start din compozitia cu cafea.

Checul se formeaza din doua straturi albe si doua straturi cu cafea.

Cu  un bat de frigarui amestecam  compozitiile  in mod circular pe ambele margini.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru maxim 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea.

chec cu cafeaDupa coacere se lasa sa se racesca complet si se portioneaza.

Vezi si reteta : Prajitura cu cafea

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.