full screen background image

Chec cu cafea

Pentru acest chec am ales varianta de cafea vegetala , deoarece o consider mai sanatoasa , iar checul este pufos, aromat si preferat de cei mici .

Chec cu cafea

Timp preparare:

30 minute

Portii:

1 chec (30.5x11.5x6.8 cm)

Ingrediente:

7 oua, 240 gr zahar, 240 gr faina, 80 gr unt topit (caldut - nu fierbinte), 1 plic praf de copt, 10 gr zahar vanilat , 1 praf sare, 15 gr cafea vegetala solubila.

Instructiuni preparare

 Mix Solubil din Orz, Secara si Cicoare  de la SANOVITA (Comanda Online).

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam un minut cu zaharul vanilat  si untul topit.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .

Adaugam treptat faina +praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Compozitia se imparte in doua parti egale. Intr-una din parti se adauga cafeaua solubila si amestecam pana se incorporeaza complet.

Intr-o tava   tapetata cu hartie de copt se aseaza un strat din compozitia alba,  iar pe mijloc adaugam un start din compozitia cu cafea.

Checul se formeaza din doua straturi albe si doua straturi cu cafea.

Cu  un bat de frigarui amestecam  compozitiile  in mod circular pe ambele margini.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru maxim 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet si se portioneaza.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Chec cu cafea
(3 voturi)

 

Salvează

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Tort de ciocolata

Crema fina, blat pufos si gust intens de ciocolata si rom... cel mai bun tort de ciocolata !

Închide