Chec cu cafea reteta in imagini. Reteta de chec cu cafea. Prajituri de casa cu cafea.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam un minut cu zaharul vanilat si untul topit.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam treptat faina +praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Compozitia se imparte in doua parti egale. Intr-una din parti se adauga cafeaua solubila si amestecam pana se incorporeaza complet.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza un strat din compozitia alba, iar pe mijloc adaugam un start din compozitia cu cafea.
Checul se formeaza din doua straturi albe si doua straturi cu cafea.
Cu un bat de frigarui amestecam compozitiile in mod circular pe ambele margini.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru maxim 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Dupa coacere se lasa sa se racesca complet si se portioneaza.
Vezi si reteta : Prajitura cu cafea
Pofta Buna!