Ecler cu fistic

Ecler cu fistic, un desert pe baza de coaja din aluat oparit, umplut cu crema fina de vanilie si aromata. Glazura de ciocolata alba si fistic completeaza perfect bunatatea desertului,  oferindu-i nota maxima. Testeaza reteta Ecler cu fistic si cu siguranta o vei repeta !
Ingrediente:

Coji - 100 ml apa, 4 oua, 50 ml ulei, 100 gr faina, 1 praf sare.

Crema- 500 m lapte, 80 gr zahar,  60 gr amidon alimentar, 2 oua, 1 lingurita esenta de fistic, 1 praf sare, 1 gr pudra vanilie. 

Decor - 180 gr ciocolata alba , 5 ml ulei, 50 gr fistic ( 30 gr macinat, 20 gr  maruntit).

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

12

5/5 - (9 votes)

Ecler cu fistic reteta. Ecler cu fistic in imagini.

Preparare coji de ecler, reteta in imagini click.

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas,  pana se atinge punctul de fierbere.

Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta .

Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade
temperatura.

Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C), apoi la temperatura moderata cu ventilatie (180 C), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.

Coaja trebuie sa fie bine uscata.

Preparare crema de vanilie 

Laptele (400 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas se omogenizeaza  ouale cu zahar , amidon  si restul de lapte rece.

Cand laptele a inceput sa fiarba, adaugam compozitia formata mai sus si micsoram focul, amestecand continuu pana se ingroasa (max 1 minut ).

Se ia cartita de pe foc, se lasa sa se raceasca cateva momente si adaugam esenta de fistic, pudra de vanilie.

Asamblare 

Umplem cojile cu ajutorul unei duze pentru umplut gogosi, prin partea inferioara a cojii ( baza).

Le lasam 30 minute sa se raceasca crema si apoi le glazuram.

Topim ciocolata pe baie de abur, o amestecam cu ulei si adaugam fisticul macinat.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Glazuram eclerele si apoi presaram fisticul maruntit.

Le punem la rece pana se intareste ciocolata.

Se servesc in maxim 24 ore.

Sa aveti pofta!

 

Vezi si reteta : Prajitura Alba ca Zapada

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *