Ecler cu fistic reteta. Ecler cu fistic in imagini.
Preparare coji de ecler, reteta in imagini click.
Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas, pana se atinge punctul de fierbere.
Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta .
Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade
temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C), apoi la temperatura moderata cu ventilatie (180 C), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
Coaja trebuie sa fie bine uscata.
Preparare crema de vanilie
Laptele (400 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas se omogenizeaza ouale cu zahar , amidon si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba, adaugam compozitia formata mai sus si micsoram focul, amestecand continuu pana se ingroasa (max 1 minut ).
Se ia cartita de pe foc, se lasa sa se raceasca cateva momente si adaugam esenta de fistic, pudra de vanilie.
Asamblare
Umplem cojile cu ajutorul unei duze pentru umplut gogosi, prin partea inferioara a cojii ( baza).
Le lasam 30 minute sa se raceasca crema si apoi le glazuram.
Topim ciocolata pe baie de abur, o amestecam cu ulei si adaugam fisticul macinat.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Glazuram eclerele si apoi presaram fisticul maruntit.
Le punem la rece pana se intareste ciocolata.
Se servesc in maxim 24 ore.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta : Prajitura Alba ca Zapada