Salam de biscuiti cu fistic si cacao. Salam de biscuiti cu fistic si cacao reteta
Compozitia cu fistic
Biscuitii se rup in bucati mici, dar nu prea mici – vrem sa simtim textura.
Amestecam untul topit cu laptele condensat, pasta de fistic si esenta. Adaugam peste biscuiti si amestecam.
La final, adaugam fisticul maruntit si amestecam. Compozitia formata se transfera pe folie alimentara (dubla).
Folia alimentara se aseaza pe o folie de aluminiu.
Compozitia cu cacao
La fel ca mai sus, biscuitii se rup in bucati mici.
Punem intr-o craticioara: laptele condensat, untul si cacao. Asezam pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Lasam sa se raceasca, adaugam esenta de rom si amestecam.
Turnam compozitia peste biscuiti si amestecam. Compozitia formata se aseaza langa compozitia de fistic.
Asamblarea
Strangem si rulam cu ajutorul foliei alimentare. Inchidem bine folia la capete.
Punem ruloul format pe o tava si o asezam la frigider (minim 4 ore).
Scoatem salamul, il pudram generos cu cacao, il portionam si… gata de servit!
E perfect pentru mesele de sarbatoare, dar si pentru momentele cand vrei sa te rasfeti.
Daca ti-a placut ideea acestui salam de biscuiti cu cacao si fistic, pe desertdecasa.ro vei gasi si alte retete delicioase care merita incercate. Click pentru retete aici.
Sa ai pofta si inspiratie in bucatarie!