Salam de biscuiti cu fistic si cacao

Te invit la Salam de biscuiti cu fistic si cacao! Daca esti in cautarea unui desert simplu, fara coacere, dar care sa arate spectaculos si sa impresioneze prin gust, salamul de biscuiti cu fistic si cacao este alegerea perfecta! Combinatia de biscuiti fragezi, aroma intensa de cacao si fisticul crocant creeaza un dulce de care te vei indragosti instant. Hai sa-ti povestesc cum se face!
Salam de biscuiti cu fistic si cacao
5/5 - (6 votes)

      Salam de biscuiti cu fistic si cacao. Salam de biscuiti cu fistic si cacao reteta    Salam de biscuiti cu fistic si cacao

 

Compozitia cu fistic

Biscuitii se rup in bucati mici, dar nu prea mici – vrem sa simtim textura.
Amestecam untul topit cu laptele condensat, pasta de fistic si esenta. Adaugam peste biscuiti si amestecam.

La final, adaugam fisticul maruntit si amestecam.  Compozitia formata se transfera pe folie alimentara (dubla).

Folia alimentara se aseaza pe o folie de aluminiu.

Compozitia cu cacao

La fel ca mai sus, biscuitii se rup in bucati mici.

Punem intr-o craticioara: laptele condensat, untul si cacao. Asezam pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Lasam sa se raceasca, adaugam esenta de rom si amestecam.

Turnam compozitia peste biscuiti si amestecam. Compozitia formata se aseaza langa compozitia de fistic.

Asamblarea

Strangem si rulam cu ajutorul foliei alimentare. Inchidem bine folia la capete.


Punem ruloul format pe o tava si o asezam la frigider  (minim 4 ore).

Salam de biscuiti cu fistic si cacaoScoatem salamul, il pudram generos cu cacao, il portionam  si… gata de servit!

Salam de biscuiti cu fistic si cacaoE perfect pentru mesele de sarbatoare, dar si pentru momentele cand vrei sa te rasfeti.

Daca ti-a placut ideea acestui salam de biscuiti cu cacao si fistic, pe desertdecasa.ro vei gasi si alte retete delicioase care merita incercate. Click pentru retete aici.

Sa ai pofta si inspiratie in bucatarie!

Ingrediente:

Compozitia cu fistic - 125 gr biscuiti cu unt, 50 gr lapte condensat, 25 gr unt, 50 gr pasta de fistic, 5 picaturi esenta fistic, 20 gr fistic maruntit.
Compozitia cu cacao - 125 gr biscuiti cu unt, 15 gr cacao, 25 gr unt, 80 gr lapte condensat, 10 ml esenta de rom.
Decor- cacao

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

10 felii

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle