Cum se face Prajitura Cabana?
Preparare Foi Dobos
Se impart ingredientele in 3 parti ( 2 oua+40 gr zahar +40 gr faina +1 praf sare ) si preparam foile Dobos in 3 transe.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu sare , adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.
Galbenusurile se mixeaza si se adauga peste albusurile batute.
Amestecam usor si adaugam faina . Amestecam pana la incorporarea completa a fainii.
Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.
Se coace la foc mediu 8-10 minute (in cuptorul preincalzit la 180 C) .
Se scoate din cuptor si se desprinde imediat de hartie.
Crema de cacao cu unt se preparara conform retetei postate AICI.
Asamblare Prajitura Cabana
Cele 3 foi dobos se impart pe lungime , in doua parti.
1/4 din cantitatea de crema oprim pentru decor.
Cu restul de crema vom umple foile dobos portionate.
Presam usor ultima foaie si punem peste prajitura o folie, o tava si o greutate de 1 kg.
Dupa 30 minute, punem prajitura la rece si o lasam minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Taiem oblic prajitura, pe toata lungimea ei – vezi foto.
Unim bucatile cu crema si presam usor.
Imbracam prajitura intr-un strat fin de crema.
Topim ciocolata pe baie de abur si amestecam cu ulei.
Turnam ciocolata peste prajitura si cu o spatula vom glazura toata suprafata, mai putin capetele.
Punem prajitura la rece pentru 30 minute si apoi o portionam in felii egale.
Portionarea se realizeaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit si cu lama trecuta prin apa fierbinte.
Pastram prajiturile la rece pana la momentul servirii.
Sa aveti pofta!