full screen background image

Prajitura Cabana

Cu multi ani in urma, Prajitura Cabana era desertul preferat de toate varstele, iar prezenta in cofetarii era fascinanta. Astazi , prajitura Cabana a fost inlocuita cu diverse sortimente de prajituri , care mai de care colorate, iar prezenta ei este redusa. Ador aceasta prajitura, iar combinatia de foi Dobos si ciocolata este irezistibila. Va invit sa redescoperiti bunatatea prajiturii Cabana!

Prajitura Cabana

Timp preparare:

1. 30 minute

Portii:

10 bucati

Ingrediente:

Foi Dobos - 6 oua, 120 gr zahar , 120 gr faina, 1 praf sare.Crema  - 1 ou, 160 gr zahar, 50 ml lapte, 220 gr unt 82%grasime, 25 gr cacao, 1 praf de sare, 1 lingurita esenta rom, 1 lingurita extract vanilie.Decor - 100 gr ciocolata, 10 ml ulei.

Instructiuni preparare

Cum se face Prajitura Cabana? 

Preparare Foi Dobos

Se impart ingredientele in 3 parti  ( 2 oua+40 gr zahar +40 gr faina +1 praf sare ) si preparam foile Dobos in 3 transe.

Ouale se separa.  Albusurile se bat spuma cu sare , adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Galbenusurile se mixeaza si se adauga peste  albusurile batute.

Amestecam usor si adaugam faina . Amestecam  pana la incorporarea completa a fainii.

Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.

Se coace la foc mediu 8-10 minute  (in cuptorul preincalzit la 180 C) .

Se scoate din cuptor si  se desprinde imediat  de hartie.

Crema de cacao cu unt se preparara conform retetei postate AICI.



Asamblare Prajitura Cabana

Cele 3 foi dobos se impart pe lungime , in doua parti.

1/4 din cantitatea de crema  oprim pentru decor.

Cu restul de crema vom umple foile dobos portionate.

Presam usor ultima foaie si  punem peste prajitura  o folie, o tava si o greutate de 1 kg.

Dupa 30 minute, punem prajitura la rece  si o lasam minim 3 ore, de preferat peste noapte.

Taiem  oblic prajitura, pe toata lungimea ei – vezi foto.

Unim bucatile cu crema si presam usor.



Imbracam prajitura intr-un strat fin de crema.

Topim ciocolata pe baie de abur si amestecam cu ulei.

Turnam ciocolata peste prajitura si cu o spatula vom glazura toata suprafata, mai putin capetele.

Punem prajitura la rece pentru 30 minute si apoi o portionam in felii egale.

Portionarea se realizeaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit si cu lama trecuta prin apa fierbinte.

Pastram prajiturile la rece pana la momentul servirii.

Sa aveti pofta!




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress